Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 22. januar 2001 kl 19.30 Puls

Puls (ttv)

NRK1 mandag 22. januar kl 19.30
Puls

Når fingeren må sys på

Du går sikkert ikke rundt og tenker på hva du skal gjøre hvis du en dag er så uheldig at du kutter av deg en finger. Men hvis du vet hva du skal gjøre, øker sjansene for et vellykket resultat når fingeren må sys på igjen.

Asbjørn Vik opplevde marerittet. Han kappet av seg fire fingre i en kantpresse. I kveldens Puls får du vite hvorfor han i dag kan glede seg til en sommer med mye håndball!

Gammel metode mot ørebetennelse
Det kan se ut som de setter fyr på små barneører. Dette høres dramatisk, men otopati er en stadig mer brukt behandling for å kurere ørebetennelse hos barn og voksne. Flere tusen nordmenn prøver hvert år denne 3000 år gamle naturvitenskapelige metoden.

Legene kaller det kvakksalveri. I kveldens Puls møter du vesle Anders (2 1/2 år) som har slitt med stadig tilbakevendende ørebetennelse siden han var liten baby. Han har vært igjennom åtte antibiotikakurer. Puls ble med Anders til hans første otopati-behandling for å se om den virket.

Farlig røykekutt
Og hvis du går med planer om å stumpe røyken, er det et par ting du bør vite hvis du ikke vil risikere å bli alvorlig syk. Se på Puls i kveld!

NRK1 mandag kl 19.30

Egenprodusert helsemagasin
Programleder: Helene Sandvig
Prosjektleder: Lars Kise
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956 (anne.bekkevold@nrk.no)
http://www.nrk.no/fakta/puls/

Bilde
Asbjørn Vik kappet av seg fire fingre. Men nå spiller han håndball! (Foto: Karoline Møller)