Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 16. januar 2012 kl 20.15 Salt & Pepper

Ensom ulv og selskapssyke bjørner


I kveldens episode får vi se at bjørnene ikke lenger er så små, og at de ikke alltid hører på dyrepasserne sine. Ulveungen Naila skal erfare at selv om man har mange søsken, er det lett å falle litt utenfor hvis man blir skadet.

Bjørneungene Salt og Pepper vokser litt for hver dag etter at de ble tatt ut av hiet. Så trygge har de faktisk blitt at de ikke vil sove på sitt eget rom lenger. Det spørs om det blir noe søvn på dyrepasserne.

Samtidig har en av ulveungene, Naila, fått en stor byll på ryggen og har et stort synlig merke der byllen har vært. Hun blir hengende etter de andre og erfarer at det ikke er så lett å være ensom ulv, selv ikke i en stor søskenflokk. Ulvevalpene er nå syv uker gamle, og har overtatt luftegården der Salt & Pepper holdt til i begynnelsen. Et av de mest populære tilbudene dyreparken byr på er Wolf Camp, der barn kan være sammen med ulveungene og leke og kose med dem.

Om serien
En vinternatt i 2009 ble det født to små bjørneunger i Polar Zoo i Salangsdalen i Bardu kommune. De skal, som de aller første bjørneungene i Norge, lære seg å leve sammen med mennesker.

Dyrepasserne Anita og Lea får rollen som bjørnemammaer for de nye små-bjørnene, og de skal bo og leve sammen med Salt og Pepper de neste månedene. Spenningen er stor. I Polar Zoo har de god erfaring med å sosialisere ulveunger, men det har aldri vært gjort med bjørner før.

Polar Zoo ligger i Salangsdalen i Bardu kommune. I denne dyreparken er det ingen eksotiske dyr som giraffer eller delfiner, men kun dyr som naturlig hører hjemme i området.

Dokumentar fra 2009
Produsert av Relation 04 Media
Presseansvarlig: Sarah Jordanson Fauske, tlf: 41 50 67 47
TV-seere bes kontakte Publikumsservice:info@nrk.no, tlf: 815 65 900