Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 23. august 2006 kl 21.45 Sporløst forsvunnet

Jacks siste sak

Jack Malone må ta farvel med jobben som sjefsetterforsker i kveld. (Foto: CBS Worldwide Inc.)
Jack Malone må ta farvel med jobben som sjefsetterforsker i kveld. (Foto: CBS Worldwide Inc.)
En kidnappet familie og utpressing er hva Jack Malone må stri med på sin siste dag som sjef for FBI-etterforskerne i New York. I kveldens sesongavslutning forbereder han også å flytte til Chicago med familien.

FBI- etterforskerne leter etter den fraseparerte kona til millionæren Ben Palmer. Hun og deres to barn ble sist sett om bord i en stor yacht, og det blir slått full alarm da båten blir funnet drivende i New Yorks havneområde. Om bord er bare yachtens kaptein som viser seg å være død.

Jack mistenker raskt den tilsynelatende upåvirkede og sarkastiske Palmer for å ha noe med drapet og forsvinningene å gjøre. Like fullt dukker det snart opp flere elementer som kompliserer etterforskningen. Blant annet mottar Palmer en kryptisk beskjed om å levere tilbake noe som ikke tilhører ham. Til gjengjeld skal millionæren få sin bortførte familie tilbake. Men Palmer gir uttrykk for at han ikke vet hva de ukjente utpresserne er på jakt etter. FBI-etterforskerne får dermed åtte timer på seg til å løse saken og bringe de tre savnede personene tilbake i live.

Samtidig med den pågående saken forbereder Jacks kolleger seg på at Jack skal forlate dem. Særlig Vivian er spent på om det er hun som får overta sjefsstolen etter Jack Malone.

NB! Episoden er den siste i andre sesong av den populære serien. Allerede neste onsdag begynner første episode av sesong tre.

Om serien:
I "Sporløst forsvunnet" ("Without a Trace"), følger vi en gruppe spesialetterforskere i FBI som arbeider med å spore opp savnede personer.

Hver episode byr på en avsluttet historie der etterforskningsgruppen forsøker å finne ut om personen har blitt bortført, drept, tatt sitt eget liv eller forsvunnet frivillig. I arbeidet følger de én hovedregel - å lære offeret å kjenne.

Anthony LaPaglia spiller den tøffe, men også medfølende etterforskningslederen
Jack Malone som er sjef for et team på fire medarbeidere. Kvinnene på laget er den vakre og uredde Samantha Spade (Poppy Montgomery) og hennes jordnære kollega Vivian Johnson (Marianne Jean-Baptiste). Danny Taylor (Enrique Murciano) er en lidenskapelig type, samtidig som han nødig utleverer sitt privatliv. Martin Fitzgerald (Eric Close) var ny i teamet i første sesong av serien. Han besto prøven, men har mye igjen å lære.

Første sesong av "Sporløst forsvunnet" ble sendt på NRK1 høsten 2004/våren 2005.

Amerikansk krimserie (2002)
Originaltittel: Without a Trace
Episode 24, sesong 2: Bait
I rollene: Anthony LaPaglia (Jack Malone), Poppy Montgomery (Samantha Spade), Marianne Jean-Baptiste (Vivian Johnson), Enrique Murciano (Danny Taylor) og Eric Close (Martin Fitzgerald)
Produsert av Jerry Bruckheimer Television i samarbeid med Warner Bros. og CBS
Pressekontakt: Marianne Vinje, 23 04 99 18
TV-seere bes kontakte Publikumsservice: tlf: 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • Les mer: 
  • Hjemmeside: