Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 22. november 2004 kl 19.30 Puls

Hjelp til selvhjelp

Pårørende som ønsker å pleie syke familiemedlemmer hjemme, føler seg ofte alene og isolerte. Nå viser et nytt og spennende prøveprosjekt at PC-en kan være til god hjelp.

Nøtterøy og Tønsberg har satt i gang et prøveprosjekt der folk som er i en omsorgssituasjon skal få økt kompetanse og komme ut av isolasjonen. Det er i hovedsak eldre mennesker dette dreier seg om, og nå har en gruppe fått tilbud om IKT-opplæring på ni timer. De har også fått en bildetelefon som de kan bruke til å prate med folk i samme situasjon, og med PC-en følger det et dataprogram med informasjon om sykdommen, løfteteknikker, etc. Man er også koblet opp mot en sentral slik at man kan få rask kontakt med fagfolk.

I kveldens program møter vi to menn som pleier sine koner hjemme ved hjelp av dette nye opplegget. De får også noe avlastning fra kommunen.Totalt er det 19 familier som har fått dette tilbudet som er enestående i landet.

Fedon Lindberg svarer
Indremedisiner Fedon Lindberg er i kveld på plass i studio for å svare på seernes spørsmål om kosthold og helse. Etter selve fjernsynsprogrammet fortsetter han og Anbjørg Sætre Håtun å svare seerne gjennom en halvtimes direktesending på Puls’ nettsider.

Om Puls
Anbjørg Sætre Håtun er programleder for helsemagasinet Puls. I tillegg til nyheter, forbruker- og livsstilsaker kan seerne i høst få svar på spørsmål av redaksjonens eget ekspertpanel, både på nett og i selve sendingen.

Ekspertene er Fedon Lindberg (kosthold og helse), Siri Aabel (alternativ behandling), Jørgen Skavlan (allmenn medisin), John Nikolaisen (sex og samliv), Jorunn Sundgot-Borgen (kropp og trening) og Finn Skårderud (psykisk helse).

Egenprodusert helsemagasin fra NRK Fakta
Prosjektleder: Marie Sjo
Programleder: Anbjørg Sætre Håtun
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252

Vises også i Nett-TV.