Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 3. mai 2003 kl 21.10 Niern: The War Zone

En familie i krise

Skuespilleren Tim Roth debuterte som regissør med dette mektige dramaet om en familie i krise. Vi møter Tom, en sjenert og innadvendt gutt på 15 år. Hans isolasjon blir ikke bedre når familien flytter fra London til et avsides sted på landet utenfor Devon. Gutten får sjokk når han oppdager at faren forgriper seg seksuelt på søsteren Jessie.

Tom (Freddie Cunliffe), hans 18-år gamle søster Jessie (Lara Belmont), faren (Ray Winstone) og den gravide moren (Tilda Swinton) bor tett sammen i et lite hus. Av og til bader de på kjøkkenet, og det å se hverandre mer eller mindre nakne er helt vanlig. Men en dag ser Tom faren omfavne Jessie seksuelt. Han prøver å snakke med henne om det, men hun nekter å si noe som helst.

Når moren må dra til sykehuset med den syke, nyfødte babyen, holder ikke Tom ut spenningen i huset. Han konfronterer faren med det han har sett, men faren blir rasende og benekter alt sammen. Til slutt blir Tom tvunget til å gå drastisk til verks for å stoppe den hevngjerrige og voldelige mannen.

Manuskriptet er skrevet av Alexander Stuart, basert på Stuarts egen roman "The War Zone". Filmen ble godt mottatt på Sundance Film Festival i 1999, og ble samme år kåret til Best New British Feature ved Edinburgh International Film Festival.

Britisk spillefilm fra 1999
Originaltittel "The War Zone"
Regi Tim Roth
I rollene Ray Winstone, Tilda Swinton, Lara Belmont, Freddie Cunliffe og Kate Ashfield
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83