Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 15. mai 2009 kl 19.55 25 år med Carola

Fra "främling" til superkjendis


Hele Sveriges Carola feiret i fjor 25-årsjubileum som artist. Så lenge var det siden den søte 16-åringen ble skutt ut på stjernehimmelen i Slagerfestivalen med låten "Främling". I kveld får vi se et portrett tegnet av venninner, arbeidskamerater og journalister.

I portrettprogrammet "25 år med Carola" får vi et innblikk i artistens mange oppturer og nedturer, privatliv og tro. Det blir også vist en mengde klipp fra SVTs rikholdige arkiv, blandet med unike bilder som aldri før er blitt vist – blant annet fra Carolas private filmer fra barndommen.

Lattermildt og alvorlig
- Det er positivt å få reflektere over årene som har gått. Over alt det jeg har lært og det som jeg kunne ha gjort bedre. Nå kjennes det som noe nytt er på vei inn i mitt liv og jeg tror at de beste årene ligger fremfor meg, forteller Carola i programmet.

Sammen med venninnene sine forteller Carola avslappet om de fantastiske årene, men også om den tøffe virkeligheten bak all fremgangen. Det blir mange lattermilde øyeblikk, men også alvorlige stunder.

Moteskaperen Lars Wallin viser hvordan han jobber med Carolas sceneantrekk og musikkjournalisten Stefan Malmqvist forteller om Carolas valg av musikk. Venninnen og journalisten Annika Hagström blir intervjuet om mediebildet av Sveriges mest omtalte artister.

Svensk dokumentar, 2008
Produksjon: SVT
Medvirkende: Carola Häggkvist, Lars Wallin, Annika Hagström, m.fl
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900