Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 23. august 2000 kl 20.30 Dykk i arkivet

Dykk i arkivet (ttv)


NRK1 onsdag 23. august kl 20.30
Dykk i arkivet (6:8)

Teatersjef og filmregissør Catrine Telle

Catrine Telle (47) er et ektefødt barn av regnbuen. Hennes far drev nemlig det legendariske utestedet i Oslo. Men Catrine Telle er i høy grad en dame som står trygt på egne ben. Hun har regissert filmen \"Ballen i øyet\", og hun er ny sjef på Trøndelag Teater. I kveld er hun gjest hos Torkjell Berulfsen i NRKs arkiv.

Catrine Telle har gått dramalinjen på Nissen skole, var med å starte Norges første frie teatergruppe \"Perleporten\", hun har gått dramaturgilinje i Århus og etter hvert regilinje i København. I 1986 kom hun hjem for å arbeide på Den Nationale Scene i Bergen. Hun har også hatt regioppgaver på Nationaltheatret i Oslo, blant annet en meget spesiell oppsetning av Holberg-klassikeren \"Erasmus Montanus\".

Catrine Telles arkivønsker har, ikke uventet, mye med teater å gjøre. Blant annet ønsket hun gjensyn med Kjersti Holmen i monologen \"Lykke\" av den danske forfatterinnen Vita Andersen. En ung jente har lørdagsfri og skal planlegge dagen så den får mening og gjør henne glad. Hvordan? Det finnes så mange oppskrifter, og Lykke som hun heter, strever med å velge.

Et annet ønske var å se igjen barne-tv-paret \"Kanutten og Romeo Klive\". Som den androgyne Kanutten ser vi Anne Cath. Vestly, og bak den galante Romeo Klive skjuler Alf Prøysen seg. For Catrine Telle var det et stort øyeblikk å oppleve Per Aabel på sin 90-års dag fremføre \"Det lykkelige valg\". Hun får det i reprise av Torkjell Berulfsen.

NRK1 onsdag kl 20.30

Bilde
Catrine Telle og Torkjell Berulfsen (NRK-foto: Ole Kaland)

Programleder Torkjell Berulfsen
Prosjektleder Grete Rypdal
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)