Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 12. september 1999 kl 22.35 Halleluja

Halleluja (ttv)


NRK1 søndag 12. september kl 22.35
Halleluja!

Den nye gospelgenerasjonen

De er unge, de er mange og de synger for livet. Gospelkoret Oslo KFUM gjør norsk gospel ti år yngre, ti kilo lettere og ti ganger morsommere med et taktslag. Kjell Erik Moen lover en sensasjonell tv- debut i \"Halleluja\" i kveld. Gjester er Katrine Bråtane og Norges eneste supermodell, Sunniva Stordalen.
- Vi satt med gåsehud og bakoversveis hele gjengen, forteller Kjell Erik Moen om opptakene med Gospelkoret Oslo KFUM.
Koret som kom ut med sin første CD tidligere i år overgikk alle forventninger programlederen hadde på forhånd.
- Egentlig var jeg ganske lei norsk gospel, innrømmer han.
- Men det skyldes nok en overdose Oslo Gospel Choir de siste årene. Derfor var jeg kjapt på telefonen da dette nye koret kom med en plate som lød så helt annerledes. De hadde noe ekte og rått over seg som jeg likte med en gang, sier han.
Så skuffet de heller ikke da opptakene ble gjort i Sofienberg kirke i Oslo.
- Det var bare enda råere og enda tøffere enn på plata. Dessuten har de en syngeglede som nærmest spruter gjennom tv-skjermen. Jeg tror jeg kan garantere en fantastisk musikkopplevelse i kveld, selv for de som mener norsk gospel ikke har noe mer å si.
Selvsagt er kveldens gjester ihuge fans av gospel de også. Både Katrine Bråtane og stjernemodell Sunniva Stordalen har kor som en av hovedinteressene.
Katrine sang fast i kor hjemme i Risør før hun flyttet til Oslo for å studere, mens Sunniva stikker innom Ten Sing-øvelser hver gang hun er en tur hjemom fra sitt modelliv på Manhattan.

Rideulykke
Katrine Bråtane ble lam fra halsen og ned under en ridetur for åtte år siden. En forbikjøring endte med at en bil kjørte rett inn i hesten som Katrine satt på. Hesten ble drept momentant og den 11 år gamle jenta ble kastet 30 meter gjennom luften. Resultatet var brukket nakke og et avrevet ben. Ungjenta lar seg imidlertid ikke stoppe av rullestol og fysiske begrensninger. I våres reiste hun på en to måneders misjonstur til Taiwan og i høst studerer hun kristendom grunnfag.

Toppmodell
Sunniva, på sin side, leser for å ta ferdig siste året på videregående som privatist. Hun var knapt ferdig med andre klasse da modelleventyret startet for to år siden. I dag ligger hun på topp-ti-listen over verdens mest etterspurte modeller, i klasse med navn som Naomi Campbell og Cindy Crawford.
Hun har aldri gitt tv-intervju i Norge før, så kveldens \"Halleluja\" er norske seeres første mulighet til å bli kjent med vår eneste supermodell.

NRK1 søndag kl 22.35

Bilde (via Scanpix/Internett)
Sunniva Stordal og Katrine Bråtane og Gospelkoret Oslo KFUM møter du hos Kjell Erik Moen på søndag.
(NRK-foto: Ole Kaland)

Egenprodusert religiøst program
Programleder: Kjell Erik Moen
Ved Bjørg Kittelsen og Kristin Norseth
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53