Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 15. september 2011 kl 20.15 Solgt!

Hva koster en bolig?


Det er klart for en ny sesong av boligprogrammet Solgt! på NRK1. Representanter fra to meglerhus blir røsket opp fra sine vante territorier og sluppet ned i et ukjent marked. De rivaliserende firmaene konkurrerer om å gjette prisen på tre forskjellige salgsobjekter.

Nytt i år er at Solgt! drar til utlandet for å tippe boligpriser. I løpet av seriens 14 episoder reiser meglerne også Norge på kryss og tvers.

"Solgt!" er en underholdende konkurranse basert på den danske seersuksessen "Hammerslag".
Den norske versjonen av serien gikk på luften første gang våren 2010 og oppnådde stor suksess med over en halv million seere og en markedsandel på mellom 40 og 50 prosent.

Som i de forrige sesongene er programleder for denne serien Frode Søreide. Søreide kommer fra Høyanger i Sogn og Fjordane. Han har jobbet over 10 år i NRK; i Dagsrevyen, Sommeråpent, ved NRK sine distriktskontorer og FBI.

Første episode:
To lag med eiendomsmeglere fra Oslo og Sandefjord skal konkurrere om å tippe salgsprisen på tre ulike boliger. Boligsalget i Sogn og Fjordane skal først under lupa. En av utfordringene er et gammelt trehus i den vesle bygda Sørebø, som fram til nå har vært avfolket i mange år.

- Det er ekstra spennende å reise til mitt eget hjemfylke. Dessuten er det et spennende boligmarked. Det er et av få fylker der omsetningen er så liten at det rett og slett ikke blir solgt nok til å bli en del av den offisielle prisstatistikken. Samtidig er det enkelte pressområder som gir høye kvadratmeterpriser i deler av fylket, mens i andre områder blir tomtene nesten kastet etter folk, forteller programleder Frode Søreide.

Mens Sogn og Fjordane er hjemmebane for programlederen, er fylket ukjent marked for meglerne. Fra Aktiv Eiendomsmegling på Majorstuen i Oslo stiller samboerne Ina Fosen og Thomas S. Amundsen. De konkurrerer mot Anette Vindum og Kari Mette Lørdahl fra Privatmegleren i Sandefjord om å tippe priser på tre ulike eiendommer i Sogn og Fjordane.

Egenproduksjon ved NRK 2011
Programleder: Frode Søreide
Prosjektleder: Randi Helland
Pressekontakt: Irene Elisabeth Rossland, irene.elisabeth.rossland@nrk.no. Tlf 23 04 21 66/988 20 309
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, info@nrk.no, tlf: 815 65 900