Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 22. september 2006 kl 19.55 Beat for beat

Unge og lovende

I kveld er det (fra venstre) Erlend Smalås, Kristin Bjerkerud Breien, Julie Dahle Aagård og Nils Christian Fossdal som synger og underholder Ivar Dyrhaug og TV-seerne. (Foto: Erik Dyrhaug)
I kveld er det (fra venstre) Erlend Smalås, Kristin Bjerkerud Breien, Julie Dahle Aagård og Nils Christian Fossdal som synger og underholder Ivar Dyrhaug og TV-seerne. (Foto: Erik Dyrhaug)
Fire relativt uskrevne blad i tv-sammenheng dukker opp på skjermen i kveld. Kristin Bjerkerud Breien, Nils Christian Fossdag, Erlend Smalås og Julie Dahle Aagård er talenter vi garantert vil få se mer til i fremtiden.

Julie Dahle Aagård er utdannet sangpedagog, men står gjerne på scenen selv. Hun har endog hatt sin egen kabaret, "Julie, heilt ålein"! I fjor overtok hun rollen som Edit Piaf på Det Norske Teatret etter Heidi Gjermundsen.

Denne høsten håper Julie å få med seg jazz-musikerne Anders Aarum, Andreas Bye og Ole Morten Vågan på et plateprosjekt. I likhet med Julie elsker de soul og gospel, hvilket hun selv mener er en perfekt kombinasjon. Forhåpentligvis er smakebiter fra kvartetten ute før jul. Foruten dette er Julie med i Ketil Gutviks «Gutvik 5», bandet «Cannonballs», og «Reggae Kings». I tillegg er hun frontfigur i kvintetten Subtonic.

I kveld synger Julie i tospann med Erlend Smalås. Erlend er musiker og skuespiller og godt etablert i Trondheims musikermiljø. Erlend fattet tidlig interesse for musikk og lot seg som barn inspirere av Knudsen og Ludvigsen samt the Beatles. I dag er favorittartistene Bowie, Tom Waits og Prince.

Barnas helt og bondekona
På det andre laget er Kristin Bjerkerud Breien fra Hønefoss og Nils Christian Fossdal fra Stavanger. Nils Christian er utdannet ved Rogaland Musikkonservatorium og Statens operahøgskole. Han har spilt teater, musikaler og opera, og vært medlem av vokalgruppen Gli Scapoli og gruppen State.
For mange barn er han også kjent fra "Galen i halen".

Lagkamerat Kristin var bare 18 år da hun fikk hovedrollen i oppsetningen av "Satans Kvinnfolk", og 20 år gammel sang hun i koret ved Den Norske Opera. Kristin og Beat for beats eminente kapellmester Trond Lien er heller ikke ukjent med hverandre. De kommer fra samme by og sammen med Beat for beats saxofonist Frøydis Grorud har de holdt konserter sammen ved forskjellige anledninger. Men selv om Kristins største ønske er å formidle musikk til flest mulig mennesker, er hun bondekone i det daglige. Sammen med ektemannen har hun overtatt familiegården Breien Gård ved Tyrifjorden. Her er det kuer og skogdrift som opptar den geskjeftige damen, men trolig ikke uten en trall i det daglige arbeidet.

Egenprodusert musikkprogram fra NRK Underholdning
Programleder: Ivar Dyrhaug
Prosjektleder: Kerstin Asplund
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no


LENKER
  • Hjemmeside