Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 20. januar 2010 kl 21.40 House

Amber kjemper for livet

Amber ble kritisk skadet i ulykken der også House var innblandet. Wilson er fra seg av sorg, og House aksepterer til slutt å gjennomgå en behandling som setter hans eget liv i fare, for å forsøke å redde Amber. Foto: NBC
Amber ble kritisk skadet i ulykken der også House var innblandet. Wilson er fra seg av sorg, og House aksepterer til slutt å gjennomgå en behandling som setter hans eget liv i fare, for å forsøke å redde Amber. Foto: NBC
Dr. House havnet i en alvorlig bussulykke, og brukte lang tid på å huske hvem han var sammen med da det smalt. Det var Amber, Wilsons kjæreste, og hun er kritisk skadd.

House og Wilson finner Amber på et annet sykehus, og bruker sine sedvanlige triks for å forflytte henne til Princeton-Plainsboro der de kan behandle henne selv.

Hukommelsestap
House husker ikke hvorfor Amber var på bussen sammen med ham, og Wilson er mistenksom og fra seg av sorg. Amber er alvorlig skadet, og skjebnen hennes fortsatt uviss. House går dypt i seg selv for å finne ut hvorfor Amber og han var på samme buss. Litt etter litt kommer minnene tilbake.

Alt for Amber
For å finne ut av hva som hendte, går teamet stadig mer drastisk til verks. Wilson foreslår at House benytter seg av en farlig terapivariant for å huske. Det innebærer at han risikerer sitt eget liv for å redde Amber. House godtar forslaget, og legene starter inngrepet.

Om serien
Sammen med sitt team av unge, geniale leger tar Gregory House fatt på medisinske utfordringer med uortodokse metoder. Vår eksentriske venn står nesten alene etter at flere av medarbeidere har sluttet, eller fått sparken. En rekke kvalifiserte leger kjemper om å få bli del av Houses nye spesialteam.

Doktor Gregory House mangler fullstendig sosiale antenner og vil helst unngå personlig kontakt med pasientene. Likevel nyter han stor respekt som diagnostiker. Han elsker utfordringen ved å stå overfor et nytt, tilsynelatende uløselig medisinsk puslespill.

I rollen som doktor House møter vi briten Hugh Laurie, kjent blant annet fra barnefilmene "Stewart Little". Han er legesønn og har derfor uttalt at han har litt dårlig samvittighet over å bli "betalt mer enn sin far for å prøve å være en uekte versjon av ham".

Jesse Spencer som spiller legen Robert Chase, er også legesønn i virkeligheten. Ellers på rollelisten står Lisa Edelstein (Ally McBeal), Robert Sean Leonard (Dead Poets Society), Omar Epps (Akutten, Skrik 2).

Amerikansk dramaserie 2007
Produsert av NBC Universal
Originaltittel: House, series 4
Originaltittel på kveldens episode: "Wilson’s heart"
I rollene: Hugh Laurie (Gregory House), Lisa Edelstein (Lisa Cuddy), Omar Epps (Eric Foreman), Olivia Wilde ("Thirteen"), Peter Jacobson (Chris Taub), Anne Dudek (Amber).
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, tlf: 92403873/ 23044576.
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900