Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 11. november 2012 kl 20.45 Hjem

Avdukingen


Skiesset Trine har lite lyst til å avduke en statue av seg selv i hjembygda. Etter et par øl stjeler hun en likevel en brøytebil for å være med på feiringen.

I sentrum av Vestfossen venter ordføreren, korpset og resten av innbyggerne. Til slutt kommer stedets stolthet, skidronningen, og Trine gjør en storslagen entré, om enn litt annerledes enn ordføreren hadde tenkt seg. Selve avdukingen av statuen blir også spesiell.

Oda ønsker å få sett den biologiske faren Leif Åge en siste gang og drar til krematoriet. I kisten ligger ikke bare countryartisten, men også en gitar som Oda tar med seg. Oda gir foreldrene sine inntrykk av at hun er sammen med Olav - til Ellens store forargelse.

Annika skal klargjøre barndomshjemmet for salg. Gamle minner trenger seg på, og ubehagelige historier kommer til overflaten.

Om serien
"Hjem" er serien om Annika, Trine og Oda som får livene snudd på hodet når den lokale countrykongen avslører at han er far til alle tre.

Avsløringen får store konsekvenser. Skidronningen Trine faller i VM og blir hardt skadet. Oda får beskjed om at hun ikke får overta gården hun har vokst opp på. Og Annikas drøm om den perfekte familie slår sprekker. Den ene løgnen avslører den andre og snart innser både Annika, Oda og Trine at de ikke er den de trodde de var.

Vi følger Annika, Oda og Trine gjennom et strabasiøst og begivenhetsrikt år, fylt av utfordringer skapt av generasjonen før dem.

"Hjem" er en varm dramaserie om lengsel, fest, hest, familie og kjærlighet. Og gitaren til Johnny Cash. En historie om hvordan vårt opphav former oss, og om hvordan de tre søstrene må finne et hjem i hverandre og ikke minst i seg selv.

Generelle bilder


Norsk dramaserie.
Produsert av NRK Drama. 16 episoder x 45 minutter (2 sesonger. 2. sesong sendes i 2013)
I hovedrollene: Jannike Kruse, Kaia Varjord og Heidi Ruud Ellingsen.
Ellers medvirker: Stein Grønli, Gisken Armand, Tom A. Haug, Håvard Bakke, Ulrikke Døvigen, Thor Michael Aamodt, Janne Kokkin, Skage Steinsson Lem, Tiril Jessen Bakke m.fl.
Manus: Birgitte Bratseth, Terje Solli, Maja Lunde og Margrete Kåset.
Produsent: Pål O. Nissen
Regi: Ove Raymond Gyldenås, Atle Knudsen, Stine Buer, Simen Alsvik og Arild Andresen.
Presseansvarlig: Nan Kristin Myhre, tlf 97430811
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900LENKER
  • Generelle bilder