Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 27. desember 1998 kl 22.10 Cello til begjær

Cello til begjær


NRK1 søndag 27. desember kl 22.10
Cello til begjær

Cellist i verdensklasse
Truls Mørk har vært på den internasjonale arena i over 15 år, og regnes i dag som en av verdens fremste på sitt instrument. Han utmerker seg ikke bare med sin brilliante teknikk, men også ved sin musikalske innlevelse og spesielle utstråling.
Mørk lever et liv på reise 250 dager i året, mellom konserter, plateopptak, festivaler og familien hjemme i Oslo. Det er en krevende tilværelse, men nødvendig dersom man skal hevde seg i toppen.

- Liv fylt av kontraster
I programmet får vi oppleve Mørk i arbeid med noen av verdens beste orkestre og dirigenter.
Vi følger ham til Birmingham, Hamburg og Paris og til Kammermusikkfestivalen i Stavanger, der han er kunstnerisk leder. Det er et liv fylt av kontraster - mellom voldsom eksponering og ensom øving på et hotellrom.
Vi får også glimt fra hans tidlige karriere, som finalist i Tsjaikovskykonkurransen, musikkstudent hos Frans Helmersson i Sverige og som debutant i Aulaen.
I et åpenhjertig intervju blir vi kjent med en reflektert, varm og humoristisk person som er interessert i det meste, men har musikken som lidenskap.

Truls Mørk
Cellisten Truls Otterbech Mørk er født i Bergen 25. april 1961. Han har deltatt i kurs hos Rostropovitsj, Kirshbaum og Pleeth.
Han har vunnet flere internasjonale musikkonkurranser og ble som første skandinav finalist/prisvinner i Tsjaikovskij-konkurransen i Moskva i 1982.
Han fikk Grieg-prisen i 1991, Kritikerprisen 1983/84 og har mottatt flere Spellemannpriser.
NRK1 søndag kl 22.10

Bilde
Truls Mørk - cellist i verdensklasse. (NRK-foto: Barbara Halden)

Egenprodusert musikkdokumentar
Ved Anne Elisabeth Andersen
Intervjuer: Anne Elisabeth Andersen
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83