Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 22. august 2002 kl 19.30 Grønn glede: Ut i naturens hage

Tilbakeblikk på sommeren

Gartner Dag Arneson og programleder Mette Stensholst Schau ser tilbake på sommerens grønne gleder. (Foto: Petter Melsom, NRK Vestfold)
Gartner Dag Arneson og programleder Mette Stensholst Schau ser tilbake på sommerens grønne gleder. (Foto: Petter Melsom, NRK Vestfold)
Programleder Mette Stensholt Schau og redaksjonen ser tilbake på sommeren og oppsummerer. Hvordan gikk det med bærepose-ampelen? I sommer ble det stukket mange små blomster inn i hull i en vanlig pose fra matbutikken. Nå får vi se om det er reklamen eller blomstene som lyser mot oss.

Er det blitt noen poteter under Dags gamle aviser? Utstyrt med noen utgaver av Aftenposten, litt ugress og noen poteter laget gartner Dag Arneson potetåker oppå plenen. Hans påstand er at selv late hageeiere kan få hjemmedyrkede grønnsaker på den måten.

Det blir også en tur tilbake til hagedammen som ble laget hos Heine Hågensen. Dammen har nå fått bryggekanter, sitteplass og fisker. Dessuten sier ryktene at Hågensen har laget seg en dam til, og at han nå nærmest har oppfylt drømmen om å bo på en øy.

Det er ennå en stund til hagesesongen er over, men vemodet skyller nok likevel innover det siste programmet i serien ”Grønn glede”. – Da er det godt å kunne begynne å tenke på hva vi skal ha til neste år, sier Mette Stensholt Schau - ….noen tulipaner kanskje, og krokusen kommer jo tidlig…

Hageserie laget av NRK Vestfold, i samarbeid med Naturredaksjonen, Faktaavdelingen.
Programleder Mette Stensholt Schau, tlf: 92 01 51 94
Prosjektleder Anne Ognedal
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilde
Gartner Dag Arneson og programleder Mette Stensholst Schau ser tilbake på sommerens grønne gleder, og ser hvordan det gikk med påbegynte prosjekter (Foto: Petter Melsom, NRK Vestfold)