Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 5. november 2004 kl 22.15 Detektimen: Sporløst forsvunnet

Savnet i New York

11-åringen Gabe (David Henrie) forsvinner på en t-banestasjon i New York. (Foto: CBS Worldwide Inc.)
11-åringen Gabe (David Henrie) forsvinner på en t-banestasjon i New York. (Foto: CBS Worldwide Inc.)
Spesialetterforskerne i krimserien "Sporløst forsvunnet" får en vanskelig sak å hanskes med når en 11-årig gutt blir meldt savnet i New York. Hvis han er bortført, har kidnapperne fått et solid forsprang, for gutten har allerede vært forsvunnet i 16 timer når gruppen blir koblet inn.

Vi er kommet til annen episode i den nye detektimen, "Sporløst forsvunnet". Kveldens avsnitt ble tildelt Emmy-pris for beste Art Direction, og David Henrie ble nominert til Young Actor Award i 2003 for gjesterollen som Gabe.

Forsvinner
Gabe har fødselsdag og skal på baseballkamp sammen med faren sin. På stasjonen kommer de to bort fra hverandre, og faren ser fortvilet at gutten går om bord i en t-banevogn. Når han heller ikke finner Gabe på neste stasjon, begir han seg til stadion for å lete der.

Jack Malone og hans team blir etter hvert satt på saken, og setter i gang sin vanlige prosedyre med å saumfare alle omstendigheter rundt forsvinningen. Snart begynner de å tvile på at gutten kan være bortført av en fremmed, og retter blikket i andre retninger.

Om serien
Krimserien "Sporløst forsvunnet"(Without a Trace) er blant de aller mest populære dramaseriene i USA. Med over 20 millioner tv-seere hver uke ligger serien nå som nummer to på listen over de mest sette seriene i primetime i USA. Serien har også slått an blant kritikerne og vunnet en rekke priser.

Handlingen dreier seg rundt en gruppe spesialetterforskere i FBI med ansvar for å spore opp savnede personer. Hver episode byr på en avsluttet historie der etterforskningsgruppen arbeider etter én hovedregel - å lære offeret å kjenne. Det innebærer å kartlegge den savnedes tilværelse i minste detalj og hvert minutt av vedkommendes bevegelser i døgnet før forsvinningen.

Gruppen ledes av Jack Malone (Anthony LaPaglia), en skarpskodd og tøff, men også medfølende FBI-veteran. Kvinnene på laget er den vakre og uredde Samantha Spade (Poppy Montgomery) og hennes jordnære, effektive kollega Vivian Johnson (Marianne Jean-Baptiste). Danny Taylor (Enrique Murciano) er en lidenskapelig type, samtidig som han nødig utleverer sitt privatliv. Nykommeren Martin Fitzgerald (Eric Close) har mye han gjerne vil bevise overfor sine mer erfarne kolleger.

Amerikansk krimserie (2002)
Originaltittel: Without a Trace
Sesong 1, episode 2: The Birthday Boy
I rollene: Anthony LaPaglia, Poppy Montgomery, Marianne Jean-Baptiste, Enrique Murciano og Eric Close
Produsert av Jerry Bruckheimer Television i samarbeid med Warner Bros. og CBS
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99


LENKER
  • Hjemmeside 
  • Les mer