Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 7. april 2010 kl 20.15 Fabelaktige Fiff og Fam

Tuppen og lillemor


De to 90-åringene Fiff og Fam har vært venninner siden de var fem år gamle. De snakker om hvordan de har opplevd sitt liv til nå, og hvordan man fortsatt er den samme på innsiden selv om utsiden eldes og forandres.

"Fabelaktige Fiff og Fam" er en skildring av to gamle damer som mennesker, ikke bare som to gamle damer. Dette er en historie om å være gammel utenpå, men fortsatt den samme innvendig.

Solveig Melkeraaens dokumentarfilm gjør oss kjent med de to venninnene Fiff og Fam. Venninnene er to 90 år gamle livsnytere som har kjent hverandre siden de var fem. Dokumentaren nærmer seg de to livshistoriene på subtilt vis, og den lar Fiff og Fam uforstyrret fortelle om ulike veivalg og skjebner, og om det sterke båndet de alltid har hatt til hverandre. Relasjoner til avdøde ektemenn, barn og andre mennesker av samme alder, seksuell attraksjon og forholdet dem i mellom diskuteres i en lett, men alvorlig tone.

"Fabelaktige Fiff og Fam" er en estetisk ambisiøs og formsikker film, som benytter sine tildels originale virkemidler på gjennomført vis.

Norsk dokumentar (2009)
Produsert av Speranza Film
Produsent: Thomas Robsahm
Regi: Solveig Melkeraaen
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 Publikumssevice