Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 30. august 2006 kl 22.30 Fangstfamilien på Svalbard

Avskjed

Familien tar farvel med Svalbard. (Foto: Stein P. Aasheim)
Familien tar farvel med Svalbard. (Foto: Stein P. Aasheim)
Mørketida er over, og også oppholdet i den lille fangsthytta går mot slutten for familien. I tredje og siste del av serien "Fangstfamilien på Svalbard" følger vi barn og voksne gjennom jakt, hundekjøring, lek og bjørnebesøk, men også med en avskjed som kanskje blir tyngre enn de hadde trodd.

Særlig jentene har knyttet seg veldig til Austefjordneset og hundene, og selv om de har gledet seg til å komme hjem, synker stemningen når båten kommer for å hente dem.

Om serien
Sammen med kona og to døtre tilbrakte Stein P. Aasheim ett år i en primitiv plankehytte på Svalbard. I denne tredelte dokumentarserien følger vi familien gjennom fangståret.

Stein P. Aasheim deltok på den første norske bestigningen av Mount Everest. Han har også syklet alene gjennom Sahara, padlet rundt Svalbard og gjennom Yukon, Sibir og Tasmania, krysset Grønland to ganger på ski, gått Norge på langs med ski – og merittlisten er enda lengre.

Å ta med familien til Svalbard for å leve av hva naturen kunne by på et helt år, var likevel noe helt annet. Ville for eksempel barna huske dette året som den gang de ble tvunget til å bo på en øde fangsthytte med en mor og far som var mer opptatt av sine egne drømmer enn hva som var til barnas beste?

Innkjøpt norsk dokumentarserie i tre deler (2005)
Originaltittel: "Aasheim – et år på Austfjordneset"
Produsert av: Berge Film & TV-produksjon
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96, 995 39 252
TV-seere bes kontakte info@nrk.no, tlf. 815 65 900
Sendt 15.05.05