Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 29. februar 2004 kl 23.15 Migrapolis: Nytt i Norge

Nye idretter i Norge

Reporter Asta Busingye Lydersen fikk prøve seg som cheerleader sammen med jentene i
Reporter Asta Busingye Lydersen fikk prøve seg som cheerleader sammen med jentene i "Viqueens" (Foto: NRK)
Kunne du tenke deg å bli cheerleader? Eller kanskje begynne med japansk bueskyting? Tradisjonelt sett er nordmenn glad i fotball og langrenn i fritiden sin. Men av og til dukker det opp en og annen idrett med tradisjoner fra andre kanter av verden her til lands også. Denne uken ser Migrapolis nærmere på tre av disse.

Gloria Auma så cheerleading for første gang under en reise, og bestemte seg med en gang for at hun ville ta opp sporten i Norge. Nå er hun og Viqueens klare for å delta i norgesmesterskap i cheerleading. Og det er ingen latmannssport, det ligger hard trening bak øvelsene jentene utfører.

Reporter Asta Busingye Lydersen var med på trening, og fikk prøve seg som cheerleader hun også.

Brasiliansk jiu jitsu
Mens noen kopler av med ro og fred, er det andre som liker at det går heftig for seg. Jo Nguyen trener brasiliansk jiu jitsu. Selv om det kan se brutalt ut til tider, er det visse regler som må følges. Man kan for eksempel komme seg ut av klemma når motstanderen får overtaket ved å banke i matta. Denne regelen var heldig for reporter Mai Ba Hung som prøvde seg en runde med Jo på gulvet.

Japansk bueskyting
I japansk bueskyting er ikke det viktigste å treffe blinken – et ganske uvant utgangspunkt når det gjelder skyting, men her er det andre bevegelser som står i fokus. Utførelsen skal se grasiøs ut, og bare det krever mye øvelse.

Migrapolisreporter Ingjerd Skrede lot seg fascinere av idretten og dens utøvere. Midt mellom ballspill og støy fant hun tre japansk kledde og usedvanlig rolige personer med pil og bue.

Egenprodusert flerkulturelt magasin fra Østlandssendingen, NRK
Prosjektleder: Marianne Mikkelsen, tlf: 22 80 82 50
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83