Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 lørdag 29. mai 2010 kl 20.45 Millionær i forkledning

Amerikanske millionærer får prøve seg

Greg og Cole Ruzicka fra California vil gjerne dele sine penger med andre. (Foto: RDF )
Greg og Cole Ruzicka fra California vil gjerne dele sine penger med andre. (Foto: RDF )
Nå kan du følge seks nye episoder av "Millionær i forkledning". NRK har sendt flere episoder tidligere, men denne gangen er millionærene amerikanske.

I hver episode møter du en ekte millionær utkledd som en tilfeldig person. Vedkommende menger seg med folk i et fattig miljø for å finne ut hvem som skal få tusenvis av dollar til å forbedre livet sitt. Millionærene forlater sine familier og komfortable boliger, lever på et minimalt budsjett i kummerlige kår og jobber gratis. De som filmer, utgir seg for å lage en dokumentar ,og etter en uke avslører millionæren seg og gir bort den store gaven.

Serien håper publikum blir engasjert i viktige sosiale spørsmål, og fremhever det prisverdige ved frivillig arbeid. Et vesentlig poeng er at de ressurssvake personene som er med, får det bedre, og at det påvirker millionærene selv på et eller annet vis..

Første episode
Greg og Cole bor i California på den rike siden av tilværelsen. Med sitt advokatfirma har Greg, som er far til collegestudenten Cole, blitt utfordret til å gi av sitt store overskudd.

De drar til Imperial Beach, en by på grensen til Mexico, der folk strever med å betale husleien, og lever på knappe budsjetter. Her treffer de Kathleen Garzon som leder et hjelpesenter for personer med rusproblemer. Hun får femti tusen dollar til vedlikehold av stedet og gaver til ungene. I tillegg gir de penger til en ung jente som trenger det til kreftbehandling.

Programmet er sendt tidligere

Amerikansk dokumentarserie fra 2009
Originaltittel: The Secret Millionaire USA
Produksjon: RDF USA
Pressekontakt:Sidsel Mundal 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no