Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 24. januar 2003 kl 00.10 Orientkanalen

Djevelutdrivelse

Mulige djevler skal drives ut av Haralds kropp. En seremoni som er til stor underholdning for folk i landsbyen. (Foto: Famula media)
Mulige djevler skal drives ut av Haralds kropp. En seremoni som er til stor underholdning for folk i landsbyen. (Foto: Famula media)
Kan det tenkes at det er noe helt annet enn et uskyldig virus som er årsaken når kroppen hangler og doktoren slett ikke finner noen årsak? Harald sliter litt etter en ribbeinsbrist som ikke riktig vil leges, og lar seg overtale til en liten djevelutdrivelse. Det kan da vel ikke skade?

På Sri Lanka er det mange som tror at ondsinnede djevler kan ta bolig i kroppen din og forårsake alskens plager. Derfor arrangeres det stadig seremonier med den hensikt å drive djevlene ut av kroppen og ut i universet der de ikke kan gjøre noen skade.

I denne episoden av ”Orientkanalen” skal vi også møte en heksedoktor i Nepal, og jentungen som var en levende gudinne, innestengt i sitt tempel fra hun var 3 år til hun var 11. Og vi skal igjen til det forunderlige kongeriket Lo i Nepal, der en av de fineste måtene å gravlegge sine døde på, er å partere liket og gi det som mat til gribbene.

Om serien
Vi følger Fabula medias utsendte medarbeidere, Harald Rønneberg og Nicolai Nansen, som i tre uker reiste rundt på Sri Lanka sammen med et team fra Young Asia Television (YA-TV). I YA-TV jobber unge reportere som lager programmer om og for ungdom – om tema de selv er opptatt av.

I tillegg til å gi oss innblikk i forskjellige miljøer på Sri Lanka, presenterer Rønneberg og Nansen korte reportasjer som YA-TV har produsert. Reportasjene gir oss en helt spesiell beskrivelse av Asia fra unge asiateres ståsted. De kan handle om alt fra eldgamle skikker og brutale ofringer, via menneskerettigheter til kultur og musikk.

Produsert for NRK2 av Fabula media i samarbeid med YA-TV.
”Orientkanalen” er laget med støtte fra NORAD
Produsent: Sissel Thorsen
Kontaktpersoner: Gunilla Gaarder(23 04 93 64)
Pressekontakt: Hilde Ljøen(23 04 72 36).