Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 17. januar 2002 kl 21.45 Sopranos

Soprano i terapi

Mor og sønn Soprano (Edie Falco, Robert Iler) klarer seg bra, mens far Tony må gå i terapi. (Foto: HBO/Time Warner)
Mor og sønn Soprano (Edie Falco, Robert Iler) klarer seg bra, mens far Tony må gå i terapi. (Foto: HBO/Time Warner)
Igjen går mafiabossen Tony Soprano på et skjær i sjøen når han iakttar moren partere en blodig roastbiff fra slakter Satriale. Med ett er Soprano tilbake i slakteriet, 11 år gammel, og opplever hvordan hans far og onkel Junior setter seg i respekt ved å hugge av Satriales lillefinger på bakværelset i slakterforretningen.

Psykoterapeut Jennifer Melfi forklarer Sopranos andre sammenbrudd på kort tid, panikkangst, med den brutale verden han har vokst opp i. Sopranos traume har med hans egen undertrykte frykt å gjøre, forklarer hun. Redselen for en dag selv å skulle bli del av farens verden, er mer enn begrunnet – Tony har for lengst overtatt hans rolle. Angsten kan derfor velte fram på et gitt signal. For eksempel en blodig roastbiff.

Ilddåpen
Mye av tiden visste ikke Columbus hvor han var, og det vet visst ikke unge Christopher heller. I ukens episode av ”Sopranos” er det innlagt en manndomsprøve for Christopher. Er han et mafia-emne, eller? I første forsøk roter han det ti, og Tony må vise førstereisgutten hvordan kartet ser ut.

Med Anthony Soprano jr. går det atskillig bedre – en stolt og overrasket far kan hylle sønnen som fotballagets nye stjerne.

Om serien
Organisert kriminalitet sett fra en psykiaters sofa er den noe uvanlige innfallsvinkelen til denne serien som henter handlingen fra et robust amerikansk/italiensk mafiamiljø i New Jersey. I 13 nye episoder av serien møter vi mafiabossen og familiemannen Tony Soprano (James Gandolfini) som sammen med kona Carmela (Edie Falco) forsøker å være gode foreldre – og en ”god” mafiafamilie.

Amerikansk dramaserie fra HBO/Time Warner
Originaltittel: The Sopranos III
Produsert av David Chase
Med bl.a. James Gandolfini, Steven van Zandt, Edie Falco, Lorraine Bracco, Michael Imperioli, Nancy Marchand og Dominic Chianese m.fl.
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Mor og sønn Soprano (Edie Falco, Robert Iler) klarer seg bra, mens far Tony må gå i terapi. (Foto: HBO/Time Warner)