Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 20. september 2002 kl 22.35 Bokbadet

Niels Fredrik Dahls nye roman

Niels Fredrik Dahl er gjest hos bademester Anne Grosvold i kveld (Foto: Thomas Bjørnfalten, Scanpix)
Niels Fredrik Dahl er gjest hos bademester Anne Grosvold i kveld (Foto: Thomas Bjørnfalten, Scanpix)
”På vei til en venn” er tittelen på Niels Fredrik Dahls nye roman, som flere mener er forfatterens gjennombrudd hos et stort publikum. I kveld møter han Anne Grosvold i Bokbadet.

”Han er meg, men jeg er ikke ham”. Slik beskriver den voksne fortelleren Vilgot forholdet til den 11 år gamle Vilgot som det handler om i ”På vei til en venn”. Romanen handler om hvordan en gløgg, varm og tillitsfull gutt forvandles til en mistilpass, fåmælt trygdemottaker. Mens elleveåringen Vilgot er på vei til en venn, blir han ødelagt for livet.

I bunnen av romanen legger Dahl en sorgmunter fortelling om oppvekst i Oslo på 60-tallet. Vilgot har venner, men også ensomme steder han benytter seg av når han ikke vil være hjemme. Vilgot er både optimistisk og ensom, ærlig og tilpasningsdyktig. Vilgot kan besvime for å redde seg selv eller foreldrene ut av en pinlig situasjon.

Prisbelønt forfatter
Niels Fredrik Dahl debuterte som lyriker i 1988, og den første romanen, ”Journalisten”, kom i 1997. I fjor mottok Dahl både Fringe First Award og Ibsenprisen for skuespillet ”Som torden”. Niels Fredrik Dahl er gift med forfatteren Linn Ullmann.

Egenprodusert kulturprogram
Programleder Anne Grosvold
Prosjektleder Ales Ree
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83