Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 7. september 2005 kl 23.15 Lydverket

Ny musikkhøst med Lydverket

Mona B. Riise er programleder for Lydverket. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Mona B. Riise er programleder for Lydverket. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
I høst legger Lydverket større vekt på artistportretter, dokumentarer og temasendinger - og det blir færre korte reportasjer. Mona B. Riise er fortsatt programleder.

Det blir også fortsatt musikkanbefalinger i Lydverket, men denne høsten skal redaksjonen gjøre flere dypdykk i noe av alt det deilige populærmusikken har å by på.

Innholdsrik høst
I løpet av høsten blir vi blant annet bedre kjent med to vanligvis hemmelighetsfulle norske band som har åpnet seg for Lydverket: de Lillos og Madrugada.

Vi skal også se nærmere på fenomenet Mötley Crüe, vi skal til Jamaica for å møte Monas store helt, Missy Elliott, og vi skal til Storåsfestivalen. Vi skal studere låta "Apache" som finnes i et utrolig antall ulike versjoner, følge videodagbøker fra innspillingene til flere norske band, og vi skal ut på nok en reise - til Dakar i Senegal, hvor hjertet av afrikansk hip-hop befinner seg. I tillegg til mye, mye annet.

Listemania
Men først skal det handle om et fenomen musikere, musikkelskere og media alltid har hatt et kjærlighetsforhold til: lister. Musikkverdenen er full av dem, enten det er hatlister, favorittlister, radiolister, salgslister, spillelister, a-lister eller "best of"-lister.

I kveldens program ser vi nærmere på hvordan vi forholder oss til listene, og hvor viktige de er. I tillegg blir det masse god og morsom listehistorikk, og vi møter listeeksperten Tor Milde og en kranglete Christer Falck.

Egenprodusert musikkmagasin fra NRK Ung
Programleder: Mona B. Riise
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252

Vises også i Nett-TV.LENKER
  • Les mer