Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 4. august 2003 kl 19.30 Vi på Langedrag

Hele dagen i ei kasse

Skal Jan-Erik få nærmøte med kongeørnen? (Foto: Arne Nævra)
Skal Jan-Erik få nærmøte med kongeørnen? (Foto: Arne Nævra)
Når Jan-Erik kryper inn i observasjonskassen for å få gjensyn med ørnungen på åteplassen ovenfor Langedrag, er det ennå temmelig mørkt om morgenen. Dagen før tok han hundespannet opp hit. På sleden hadde han nytt kjøtt - en død hjort som han håper skal lokke kongeørnen nedpå.

Det er bare 10-15 meter fram til hjortekadaveret, og dersom ørnen lander, vil Jan-Erik kunne få et virkelig nærmøte med en av våre største rovfugler. Spesielt morsomt hadde det vært om en ung, ringmerket ørn skulle dukke opp. Da er det høyst sannsynlig ørnungen han møtte på reirhyllen for et halvt år siden.

Damebesøk
På Langedrag kommer det nye dyr til gården. Det er villreinbukkene som ikke lenger skal være alene. Nå kommer det nemlig damer i flokken!

Når mørket senker seg over tunet, står flere av våre kjente ungdommer samlet for å legge opp strategi. De har geværer over skuldrene. Men hvorfor skal disse dyrevennene jakte, og hva skal de jakte på?

Om serien
I sommer byr NRK1 på et gjensyn med den populære familieserien som tar oss med til Langedrag naturpark og leirskole øverst i Numedal. I hele 26 episoder følger vi mennesker og dyr gjennom små og store begivenheter på den unike fjellgården.

Tusen meter over havet, med utsikt over fjorder og fjell mellom Hallingdal og Numedal, ligger Langedrag naturpark. Dette fristedet for barn og dyr ble etablert av ekteparet Eva og Edvin Thorson i 1980. Stedet er en populær arbeidsplass for mennesker med en glødende interesse for dyr. Foruten en mengde husdyr, finnes her også ville dyr som ulv og gaupe.

I serien møter vi gründerne Eva og Edvin Thorson, deres datter Tuva som er dyreansvarlig på Langedrag, og hennes unge døtre Marie og Torun. Også ansatte og praktikanter gir oss det rette inntrykket av hvordan tiilværelsen arter seg i naturparken.

Vi er med på følling og lamming, opplever små gaupeunger som ser dagens lys, men også at dyr blir syke, skadet eller dør.


Dokumentarserie i 26 episoder
Regi og foto: Arne Nævra
Foto og redigering: Stein Hage
Musikk: Sigmund Groven
NRK-koordinator: Chris Foss
Pressekontakt:Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53


LENKER
  • Mer om serien 
  • Langedrag naturpark 
  • Langedrag 
  • Naturbilder