Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 11. oktober 2002 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Politiagentene på vektskålen

Spaneren Oscar Stone (Ian Stenlake, t.v.) sammen med lederen for drapsavdelingen, Bill Hollister (Nicholas Bell), i
Spaneren Oscar Stone (Ian Stenlake, t.v.) sammen med lederen for drapsavdelingen, Bill Hollister (Nicholas Bell), i "Politiagentene". (Foto: Beyond Distr.)
Spaneren Oscar Stone står foran en hard tørn etter å skutt ned og drept et menneske i tjenestesammenheng. Ellen ”Mac” MacKenzie gjør sitt ytterste for å redde Stone og spanergruppen.

Da Stone forsøkte å dekke politiagent Peter Church under et meglingsforsøk mellom to
motorsykkelbander i Melbourne, trakk en av villstyringene våpen, og Stone tildelte ham et dødelig skudd. Internavsnittet ved Melbourne-politiet går til full etterforskning av saken, og agentenes framtid står i fare.

Mordkommisjonen
Skulle lederen for mordkommisjonen finne at Stone har handlet overilt, risikerer han å bli tiltalt for drap. Tvilen nager nå hele spanergruppen, og til og med Church som sto i skuddlinjen, setter spørsmålstegn ved Stones våpenhåndtering under konfrontasjonen med MC-medlemmet som ble skutt… Kort sagt, spanergruppen ved Melbourne-politiet rystes i sine grunnvoller i ukens episode av den australske serien.

Om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene
og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten i avdelingen, Daniella ”Danni” Mayo (Roxane Wilson), begynt å bli skikkelig varm i trøya.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 4)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57