Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 4. oktober 2000 kl 20.30 Verden ler av Norge

Verden ler av Norge (ttv)


NRK1 onsdag 4. oktober kl 20.30
Verden ler av Norge (1:10)

NRK i Montreux

NRK Fjernsynet feirer sitt 40-års jubileum i år, og det samme gjør underholdningsfestivalen i Montreux. Med dette som utgangspunkt vil Andreas Diesen i ti programmer se nærmere på NRKs deltakelse på \"rosefestivalen\" i den lille sveitsiske byen Montreux.

NRKs underholdningsavdeling har forsynt seg grovt av prisene opp gjennom årene. Faktisk er det bare gamle, gode BBC som har flere Montreux-priser enn NRK.

Trond Kirkvaag
I det første programmet vil Andreas Diesen konsentrere seg om en norsk komiker som titt og ofte har hatt tyngre koffert med seg hjem enn da han dro til Montreux, nemlig Trond Kirkvaag. Vi får se flere klipp fra Montreux-programmer, hvor Trond Kirkvaag medvirker med diverse partnere.

Dette blir et spesialprogram med Trond Kirkvaag. I program to, derimot, går Andreas Diesen kronologisk til verks, og vi vil blant annet få høre om de første produksjonene til Erik Diesen, deriblant klipp fra det prisbelønte \"That\'s Entertainment\" fra 1966.

NRK1 onsdag kl 20.30

Programansvarlig Andreas Diesen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilder:

Trond Kirkvaag, Lars Mjøen og Knut Lystad, eller KLM, har vunnet flere priser i Montreux (Foto: Scanpix/Knut Fjeldtstad)

Trond Kirkvaag som \"Skremmer\'n\", en herlig figur som ikke har vært i Montreux, men som nok hadde gjort vei i vellinga hvis han hadde vært der...(NRK-foto: Ole Kaland)