Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 5. juli 2001 kl 20.10 Vagn på kanalferie

Vagn i ungarsk bryllup

Et ekte ungarsk bryllup, lite imøtekommende tollere i det tidligere Jugoslavia og gjestfrihet og snaps i byen Novi Sad får vi høre om i kveldens reiseskildring fra den danske reporteren Vagn Olsen.

Det ungarske bryllupet starter om ettermiddagen når brudgommen Thomas må kysse sine svigerforeldre som takk for bruden Andrea. Sigøynermusikanter spiller under middagen, og Vagn hilser til brudeparet fra 5,1 millioner dansker.
Etter middagen synger brudgommen en serenade til Andrea på forsamlingshusets balkong, og til slutt samler man inn penger til gildet. Hver gjest får, mot betaling, lov til å danse med bruden.

Problemer i tollen
Når skuta "Plevier" skal gjennom det tidligere Jugoslavia, får mannskapet problemer med toll og politi. Ingen er særlig vennligsinnet overfor vesteuropeere.
Først i byen Novi Sad får Vagn og hans følge lov til å gå i land. Der møter de til gjengjeld gjestfrie mennesker, som Ivanka. Hun har eget brennevinsbrenneri! Til brenneriet kan lokalbefolkningen komme med frukt og destillere sin egen snaps. Man kan betale med penger eller gi Ivanka hver sjuende flaske. Vagn blir satt til å fyre opp med maiskolber, og fem timer senere står han der med 12 liter sprit...

Dansk reisereportasje i 11 deler
Originaltittel: Vagn på floden
Reporter: Vagn Olsen
Pressekontakt:Anna-Marie Normann, tlf 23 04 78 53