Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 torsdag 17. mars 2011 kl 20.45 House

Babyer i fare


Baby Hartig kaster opp og tar ikke til seg føde. Så får hun et krampeanfall. Doktor House overhører sykepleierne snakke om den vesle jenta og bestemmer seg for å se nærmere på pasienten. Det viser seg nemlig at det finnes en annen baby med lignende symptomer på sykehuset.

Nå begynner den nøysomme jobben med å finne ut hva som har rammet de to spedbarna. House mistenker at det kan være en infeksjon som sprer seg på sykehuset, og får legene sine til å finkjemme barselavdelingen for å se om det er flere babyer som viser samme symptomer. Av tolv spedbarn er det ett som har høy feber og lignende symptomer som de to andre.

Prøve og feile
Feberen stiger hos alle de tre barna, og de har veldig lavt blodtrykk. De kommer til å dø innen døgnet er omme hvis ikke legene finner ut hva slags infeksjon det er og får satt i gang behandlingen. Spørsmålet er: Er det en bakteriell infeksjon eller et virus?

Om serien
Doktor House er mannen som håndterer håpløse medisinske tilfeller som andre leger gir opp. Sammen med sitt team av unge, geniale leger tar han fatt på utfordringene med ofte uortodokse metoder. I den nye serien "House" er det uvanlige sykdommer som er "skurken" i dramaet, og helten vår er en kontroversiell og respektløs lege som ikke stoler på noen – aller minst pasientene sine.

Doktor Gregory House mangler fullstendig sosiale antenner og vil helst unngå personlig kontakt med pasientene for enhver pris. Likevel nyter han stor respekt som diagnostiker innen smittsomme sykdommer. Han elsker utfordringen ved å stå overfor et nytt, tilsynelatende uløselig medisinsk puslespill. I rollen som doktor House møter vi briten Hugh Laurie, kjent blant annet fra barnefilmene "Stewart Little". Han er legesønn og har litt dårlig samvittighet over å bli "betalt mer enn sin far for å prøve å være en uekte versjon av ham".

Jesse Spencer som spiller legen Robert Chase, er også legesønn i virkeligheten. Ellers på rollelisten står Lisa Edelstein (Ally McBeal), Robert Sean Leonard (Dead Poets Society), Jennifer Morrison, Omar Epps (Akutten, Skrik 2), og Sela Ward (Søstre, Once and Again).

Sendt tidligere.

Amerikansk dramaserie 2005
Produsert av NBC Universal
Originaltittel: Maternity
I rollene: Hugh Laurie (Gregory House), Jennifer Morrison (Allison Cameron), Jesse Spencer (Robert Chase), Lisa Edelstein (Lisa Cuddy), Omar Epps (Eric Foreman), Robert Sean Leonard (James Wilson) og Sela Ward (Stacey Warner).
Regi: David Shore
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • Les mer