Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 27. mars 2001 kl 20.55 Niern: Vi som går kjøkkenveien

Niern: Vi som går kjøkkenveien (t)

NRK2 tirsdag 27. mars kl 20.55
Niern: Vi som går kjøkkenveien

Direktørdatteren blir hushjelp

Kveldens film er en svensk forviklingskomedie med Tutta Rolf i hovedrollen. Hun spiller en rik direktørdatter som inngår et veddemål om at hun skal kunne forsørge seg selv som hushjelp i ett år.

Filmen, som bygger på en roman av den norske forfatteren Sigrid Boo, ble laget både i en norsk og en svensk versjon. Det er den svenske utgaven fra 1932 - i Gustav Molanders regi -NRK2 sender i kveld.

Veddemålet
Motorsykkelfabrikant Breder har en munter datter, Helga. Veddemålet, som gjelder en diamantring, inngår hun med en kavaler. Etter noen kortere engasjementer blir hun ansatt på Vinger herregård hos godseier Beck.

Forviklinger
Sjåføren på godset, Frigaard, skal hente den nye tjenestepiken på jernbanestasjonen. Men allerede her begynner forviklingene. For sjåføren har vanskelig for å tro at den elegante unge kvinnen kan være den nye hushjelpen.

Etter at hun er vel installert på godset, må hun overbevise kjøkkenpersonalet om at hun virkelig kan gjøre en god jobb. Uvant som Helga er med husarbeid, er det ikke til å unngå at hun gjør noen tabber.

Kjærlighet og motorsykler
Sjåføren Frigaard er i fritiden opptatt av sin store hobby, motorsykler. Egentlig er han motoringeniør og har konstruert en ny motorsykkel som snart er ferdig. Når Frigaard vinner et motorsykkelrace, fatter motorsykkelfabrikant Breder interesse for den unge mannen. Også datteren Helga er interessert, men det er av helt andre årsaker...

NRK2 tirsdag kl 20.55

Svensk forviklingskomedie fra 1932
Originaltittel: Vi som går köksvagen
Basert på en roman av Sigrid Boo
Manus: Tancred Ibsen og Gustav Molander
Regi: Gustav Molander
I rollene: Tutta Rolf, Mathias Taube, Bengt Djurberg og Carl Barcklind
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)