Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 21. oktober 2000 kl 19.55 På grensen: Rynkete surfere

På grensen: Rynkete surfere (ttv)


NRK1 lørdag 21. oktober kl 19.55
På grensen (6:8)

Runars fødselsdag

Runar har fødselsdag, men ingen husker på ham. Han blir skikkelig lei seg, og både Conny, Barbro og Leif får gjennomgå. Men så kommer Tollvesenets IT-kontakt med PC til Runar, og livet hans vil aldri bli det samme.

IT-kontakten Sverke (Mathias Calmeyer) forteller nemlig Runar om hvilke muligheter han har til å få seg nye venner via internett. Runar får tips om hva han kan kalle seg for å få oppmerksomhet, og dermed er det bare å starte. Conny og Barbro er svært nysgjerrige på hva Runar gjør på nettet. Hvem snakker han med? Og hvorfor velger Runar å få seg nye venner på nettet når han har dem?

Svensk-norsk samarbeid
NRK Drama og SVT Drama Göteborg har lange tradisjoner i å samarbeide om såkalte sitcom-serier. Dette samarbeidet har i årenes løp ført til suksesseriene \"Fleksnes\", \"Albert og Herbert\" og \"Fredrikssons Fabrikk\". Nå var det på tide å skape en serie sammen igjen, og denne gangen ble manusforfatterne Ulf Malmros og Lars Vasa Johansson engasjert til å skrive manuset.

Hovedpersonene
Runar (Ingar Helge Gimle) og Conny (Claes Månsson) har tilbrakt hele sitt arbeidsliv på grensestasjonen mellom Norge og Sverige, og tiden har stått litt stille. Så kommer Barbro (Gunnel Fred) og roter det til. Hun har flyttet fra storbyen for å leve et idyllisk liv på landet, og hennes ambisjon er å skrive bok. Nå starter en klønete kamp mellom Runar og Conny om Barbros oppmerksomhet.

Sigmund Sæverud spiller kjøpmannen Leif som er en sentral person i serien, mens Mathias Calmeyer og Tone Helly-Hansen gestalter forskjellige roller som norske menn og kvinner. Også svenske Ingemar Carlehed fremtrer i ulike roller som svenske kvinner.

NRK1 lørdag 19.55

Samproduksjon NRK Drama og SVT Drama Göteborg
Produsent: MTV Produktion
Medvirkende: Ingar Helge Gimle, Claes Månsson, Gunnel Fred, Sigmund Sæverud, Tone Helly-Hansen, Ingemar Carlehed og Mathias Calmeyer
Regi: Göran Parkrud
Prosjektleder NRK Drama: Hallvard Blekastad
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956 (anne.bekkevold@nrk.no)

Bilde
Mathias Calmeyer spiller IT-kontakten som snur opp ned på Runars liv i kveldens På grensen. (Foto: SVT Gøteborg)