Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 4. mai 2004 kl 19.55 Fra loft og kjeller

Benk fra 1700-tallet og kujur til middag

Kjell Fuglehaug, Stine Woxman og Sverre Nyquist (Foto: Trond Lillealtern, NRK)
Kjell Fuglehaug, Stine Woxman og Sverre Nyquist (Foto: Trond Lillealtern, NRK)
Når Stine Woxman og Kjell Fuglehaug gjennomsøker låven til Bente og Sverre Nyqvist i Asker utenfor Oslo, finner de under en haug med plast en sittebenk fra 1700-tallet. I god stand vil en slik benk være verdt rundt 35.000 kroner. Ellers i kveldens program byr reisekokken Frode Aga på delikatessen kujur.

Benken i Asker er så skadet etter mange år på låven at den nok må restaureres for noen tusen kroner. Det sier antikvitetsekspert Stine Woxman som imidlertid mener det vil være vel anvendte kroner.

Ellers er det i en velfylt låve vi skal være med på skattejakt i kveld. Den hører til en gård der våningshuset kan være helt fra 1300 tallet. Her er mye blitt satt på låven gjennom flere generasjoner, og mesteparten av tingene som i kveld blir funnet fram, burde absolutt fått hedersplasser i hovedhuset på gården. Problemet er imidlertid at huset allerede er fullt av like gamle og fine ting.

Stor suksess med auksjon
På grunn av plassmangel finner Bente og Sverre ut at de auksjonerer bort en av tingene de finner på låven – et gammelt skatoll fra begynnelsen av 1900 tallet. Skatollet er uten overskap.

Auksjonen i "Fra loft og kjeller" har ellers vært en stor suksess. Det er første gang NRK prøver noe slikt, og responsen fra publikum har vært over all forventning. For eksempel gikk kommoden med vaskefat, auksjonert bort i det første programmet, for kr. 5.650. Utropsprisen var kr. 700. I et annet program ble to wienerstoler og et sybord auksjonert bort. Utropspris kr. 3.500 og solgt for kr. 8.000.

Utropsprisen i kveldens program er kr. 6000. Alt om auksjonen fins på internettsidene under NRK Underholdning

Kujur
Frode Aga er fortsatt med som reisekokk, og i kveldens program låner han veteranbilen til Sverre Nyqvist for å få tak i kujur. Hva han får ut av det ? Ja, ifølge dem som ble servert, maten smakte det godt!

Om serien
I "Fra loft og kjeller" har programleder Kjell Fuglehaug fått med seg antikvitetsekspert Stine Woxman samt en gammel kjenning, mesterkokken Frode Aga. I løpet av åtte programmer reiser de tre rundt i hele landet på jakt etter antikviteter. De stopper i Nordfjord, Oslo, Telemark, Tønsberg, Stryn, Lena, Asker og Lier i Buskerud.

I fem av programmene blir det auksjon, og publikum inviteres til å være med å by.

Mannskoret "Arme riddere" varter opp med originalskrevet musikk, og kommentarene blir lest av Øyvor Bakke, kjent fra blant annet "Norge i dag".

Egenprodusert underholdning fra Program riks, Bergen
Programleder: Kjell Fuglehaug, tlf: 98 89 07 70
Prosjektleder: Trond Lillealtern, tlf: 95 02 88 58
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83


LENKER
  • NRK Underholdning