Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 14. mars 2003 kl 23.20 VM i skiskyting 2003: Rapport fra VM-byen Khanty-Mansijsk

Presentasjon før startskuddet går

Kjell Kr. Rike og Jon Herwig Carlsen kommenterer fra VM i skiskyting. (NRK-foto: Ole Kaland)
Kjell Kr. Rike og Jon Herwig Carlsen kommenterer fra VM i skiskyting. (NRK-foto: Ole Kaland)
Lørdag 15. mars går startskuddet for VM i skiskyting i russiske Khanty Mansiysk, og NRK-Sporten er selvfølgelig på plass for å rapportere fra mesterskapet. De blåser det hele i gang i kveld med en presentasjon av hva seerne kan vente seg fra NRK de neste ni dagene.

Khanty Mansiysk ligger i Sibir og er kanskje ikke det stedet folk flest forbinder med mesterskap. Men det er ikke første gang det blir arrangert skiskyting her. Byen var åstedet for avslutningen av verdenscupen i 2000 og selvfølgelig prøve-VM i fjor.

Alle utøverne er imidlertid ikke like begeistret for den lange reisen de må gjøre for å komme til den sibirske byen, men de fleste favorittene stiller nok på startstreken når VM starter.

De vanlige kommentatorene
Årets VM i skiskyting starter helt i slutten av sesongen, men NRK-folket, Kjell Kr. Rike, Jon Herwig Carlsen og Dag Erik Pedersen, svikter ikke. De stiller i henholdsvis kommentatorboks og på stadion for å gi seerne spennende opplevelser fra skisporet, standplass og målgang. Med seg får de som vanlig ekspertkommentator Ola Lunde som skal rapportere om skyteform, innskyting og oppdateringer fra standplass. Skytingen må stemme skal det bli tatt VM-medaljer.

Det blir direktesendinger fram til søndag 23. mars, og de omfatter alle øvelsene både for damer og herrer. Til sammen utgjør det øvelsene sprint, jaktstart, fellesstart og stafetter for kvinner og menn, og 15 km kvinner og 20 km for menn. Kveldens program skal også ta pulsen på utøverne, og det blir reportasjer og intervjuer med både favoritter og outsidere.

Naturligvis stiller det seg store forventninger til Ole Einar Bjørndalen som imponerte alle med å gjøre rent bord i Salt Lake, men forhåpentligvis kan også andre norske hevde seg i toppen. Vår beste kvinnelige løper, Liv-Grethe Skjelbreid Poirée, er ute med svangerskapspermisjon, så det blir spennende å se hva de andre jentene kan prestere.

NRK Sport
Egenprodusert sportssending
Kommentatorer: Kjell Kr. Rike og Jon Herwig Carlsen
Reporter: Dag Erik Pedersen
Ekspertkommentator: Ola Lunde
Pressekontakt: sabine.skarstad@nrk.no, 23 04 99 18/90 18 36 10