Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 19. juni 2005 kl 22.50 Politiagentene

Agenter bak hver sin mur

Peter Church (Peter Phelps) i sentrum for handlingen i
Peter Church (Peter Phelps) i sentrum for handlingen i "Politiagentene". (Foto: Beyond Distr.)
En dommer er funnet myrdet, og etterforskningen viser at drapsordren antakelig kom fra en innsatt. Under dekke av å være straffedømt blir agent Peter Church satt på samme celle som den mistenkte. Utenfor murene må Churchs samboer og agentkollega Danni imens ta sitt livs vanskeligste avgjørelse.

Snart viser det seg at den myrdede dommeren bare er førstemann på likvidasjonslisten. En etter en blir folkene som bidro til å få den innsatte, Browning, dømt, funnet drept.

Church kommer til kort når han prøver å finne ut hvordan Browning kan kommunisere med sine medsammensvorne utenfor fengslet. Han må ha en skjult hjelper. Hvem kan det være?

Sporene begynner etter hvert å peke i retning av en tidligere ansatt i spanergruppen ved Melbourne-politiet. Leder for gruppen, Ellen "Mac" MacKenzie, klekker ut en plan for hvordan de kan fakke forræderen.

Ultra-spent
En ultralydundersøkelse viser at ikke alt er i orden med Danni som er gravid. Babyen hun og Church venter, kan ha alvorlige helseproblemer.

Mer om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene
og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten i avdelingen, Daniella "Danni" Mayo (Roxane Wilson), begynt å bli skikkelig varm i trøya.

Programmet er sendt tidligere.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 5)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57