Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 6. januar 2002 kl 20.10 Fru Marianne

Svensk kjærlighetsdrama

Cecilia Frode spiller den bortskjemte og borgerlige
Cecilia Frode spiller den bortskjemte og borgerlige "Marianne Björk", som har romantiske drømmer om sin egen fremtid, i den svenske dramaserien "Fru Marianne" (Foto: Solveig Warner/SVT)
Fru Marianne er et storslått kjærlighets- og ekteskapsdrama som bygger på en roman av den svenske forfatteren Victoria Benedictsson. Gjennom fire søndager skal vi stifte bekjentskap med den bortskjemte og overbeskyttede Marianne som lever et borgerlig liv i Sverige på slutten av 1800-tallet.

Den unge Marianne Björk er en fin borgerfrøken som er oppdratt etter 1800-tallets strenge krav til dannede kvinner. Som seg hør og bør kan hun brodere og spille piano, og i fritiden leser hun romaner og går på ball mens hun venter på den store kjærligheten. Familien hennes tar del i overklassens sosietetsliv, men har ikke så mye penger som de gir seg ut for.

Marianne har store forventninger og romantiske drømmer om fremtiden med en mann. Hun blir derfor ikke videre imponert da et frierbrev fra en bonde dukker opp. Börje Olsson er beskjeden og kanskje ikke så veldig spennende, men Mariannes far er opptatt av hans økonomiske situasjon. Dersom Marianne gifter seg, blir det én mindre å forsørge samt en svigersønn det kan være nyttig å låne penger av.

Börje er forelsket og Marianne prøver å innstille seg på et annerledes liv. Men så dukker Börjes barndomsvenn Pål opp, helt uventet. Han er alt det Börje ikke er – elegant, sjarmerende og spennende. For Marianne blir han som tatt rett ut av en roman.

Svensk dramaserie fra 2001
Originaltittel: Fru Marianne
Manus og regi: Carin Mannheimer
I rollene: Cecilia Frode, Per Morberg, Siw Erikson og Loa Falkman
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23049841, mob: 93046697

Bilder
1 Cecilia Frode spiller den bortskjemte og borgerlige ”Marianne Björk”, som har romantiske drømmer om sin egen fremtid, i den svenske dramaserien ”Fru Marianne” (Foto: Solveig Warner/SVT)

2, 3 og 4. Marianne (Cecilia Frode) og Börje (Per Morberg) går en konfliktfylt tid i møte når fornuft møter følelser i dramaserien ”Fru Marianne” (Foto: Solveig Warner/SVT)