Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 8. august 2009 kl 22.05 Dokusommer: Riot On!

Sex, løgn og mobiltelefoner

Sex, vold og dop er noe av det som kommer fram i filmen om skandaleselskapet Riot Entertainment Ltd. (Foto: Hakalax Productions Oy)
Sex, vold og dop er noe av det som kommer fram i filmen om skandaleselskapet Riot Entertainment Ltd. (Foto: Hakalax Productions Oy)
Året er 2000. Det går gjetord på markedet om et nytt mobilselskap, Riot Entertainment. Flere investorer legger mange millioner i det ukjente firmaet, men to år senere er pengene brukt opp, selskapet konkurs og festen over. Hva skjedde?

Seks unge menn står bak skandalefirmaet Riot Entertainment Ltd, men historien i kveldens film er sentrert rundt to av dem: Jan Wellmann, den karismatiske "Messias" og hovedmannen, og John Hakalax, som går fra å være firmaets trofaste og lidenskapelige disippel til å bli selskapets "Judas".

Etter å ha vært utsatt for sterkt press, gir Hakalax etter og avslører til slutt de mange løgnene selskapet hadde viklet seg inn i. Hakalax er også filmens produsent.

De berørte snakker ut
Filmen viser hvordan Riot Entertainment så ut til å være "himmelen" for de ledende telefonselskapene og derfor lokket til seg millioner av investeringskroner. Vi får høre gründernes egne historier, meninger og tilståelser samtidig som filmen byr på intervju med andre mobilgrunnleggere, tidligere Riot-E-ansatte, kunder og investorer.

Sex og vold
I tillegg får vi presentert selskapets egne reklamerfilmer fra glansdagene samt videodokumentasjon fra de mange skandalefestene som Riot E. arrangerte, der sex, dop og vold var involvert.

Filmen er en mørk, men humoristisk skildring av de mange som ble rammet av bedrageriet, og viser også omfanget av oppmerksomheten Riot E. fikk i pressen da avsløringen var et faktum.

Filmen er sendt tidligere.

Finsk dokumentar (2004)
Originaltittel: Riot On!
Produsert av Hakalax Productions Oy
Regi: Kim Finn
Produsent: John Hakalax og Jan Wellmann
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf: 911 64 716/ 23 04 40 79
Publikum bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900