Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 23. februar 2012 kl 20.15 Team Bachstad

Trøbbel i varmen


Øystein Bache og Rune Gokstad har kommet til Syd-Bulgaria, ved grensen mot Tyrkia. Runes generelle engstelse for alt som kan gå galt øker jo lenger øst de kommer.

Temperaturen stiger, bokstavelig talt, til over 40 grader i skyggen. Dette begynner å bli et problem siden Rune og Øystein ikke får skrudd av varmeapparatet i bilen. Motoren koker også rett som det er, og viser tydelige tegn på at den trenger hjelp fra kvalifisert mekaniker.

Sjarmerende Tyrkia
Etter flere motorhavarier får de hjelp på et lokalt bakgårdsverksted, der Rune beviser at man kan kommunisere med fransktalende selv om skolefransken ikke lenger er flytende.

Gutta får et uforglemmelig møte med en av Tyrkias flotteste barter, som sitter fast på en massør på et tyrkisk bad (Hamam).

Øystein er sinna på tv for første gang i sitt liv. Rune spiller en lokal variant av Domino med noen hyggelige kurdere, og får en pistol rett i linsa!

Om serien
Øystein Bache og Rune Gokstad deltar i Mongol Rally der de skal kjøre en pensjonert brannbil fra Oslo til Mongolias hovedstad Ulan Bator.

Motortrøbbel, språkforvirring og mageproblemer er bare noen av utfordringene humorduoen møter på den eventyrlige reisen.

Veldedighetsbilløpet blir omtalt som "verdens beste eventyr", og i overkant av 300 biler deltar. De aller fleste som stiller til start er lite egnet for turen.


Norsk humorserie.
Produsert av NRK (2011).
Med Øystein Bache og Rune Gokstad.
Presseansvarlig: Aesha Ullah mobil: 41 41 46 53, tel: 23 04 93 75.
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice tlf 815 65 900.