Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 14. januar 2001 kl 18.00 Nå er det nå

Barne TV

NRK1 søndag 14. januar kl 18.00
Barne-TV: Nå er det Nå! (1:26)
Sesongstart!

Rebekka overtar for Thomas

Rebekka Karijord heter NRKs nye programleder for \"Nå er det Nå!\". I likhet med den forrige programlederen, Thomas Numme, blir hun å finne i kråkeslottet på toppen av jordkloden. Der utforsker hun verden og prøver å gi forklaring på det utroligste.

\"Nå er det Nå!\" er et kunnskapsprogram for de minste, og fra og med i dag og 25 søndager fremover skal Rebekka forsøke å forstå seg på de temaene som etter hvert tas opp. Det gjør hun blant annet med hjelpemidler hun finner i kråkeslottets mange spennende skap og luker. Disse skjuler hemmeligheter og ideer til alle slags eksperimenter.

Om programlederen
Rebekka er 24 år, har nordnorsk bakgrunn, men har flyttet litt rundt i Norge. Hun har nå adresse Nesodden, men studerer samtidig ved Statens Scenskola i Stockholm - for øvrig som den første norske på mange år. Det er utrolig vanskelig å komme inn på den prestisjefylte teaterskolen. Bare åtte - fire jenter og fire gutter - av totalt 1.300 søkere fikk plass på Rebekkas kull. Å være norsk gjør det til en enda større prestasjon å komme gjennom nåløyet, men Rebekka lærte seg perfekt svensk på under et halvt år, og dermed sikret hun seg plass.

Rebekka har som mange andre unge artister og skuespillere i landet vårt, bakgrunn i NRKs Barne- og ungdomsavdeling. Hun har vært med i \"Smørøyet\" og har dermed litt kjennskap til programlederrollen.

- Jeg har selv småsøsken, og er veldig spent på hvordan de vil ta imot meg. Jeg lager meg en rolle i barne-TV slik som jeg selv ønsket at barne-TV skulle være da jeg var liten. Så gjenstår det å se om det slår an hos andre barn, sier Rebekka.

Fortsetter i samme lei
Fakta og underholdning, matte og fysikk, gåter og vitser, hundene på hundeplaneten - alt dette er tilbake i årets første \"Nå er det Nå!\".

Programserien er et resultat av et samarbeidsprosjekt mellom de fire nordiske landene, kalt NORDMAGI, som ble opprettet for å hindre at utenlandske tegnefilmgiganter tar over all barne- TV.

- Dette er en kunnskapsserie for småbarn på rundt fem år, hvor vi gjør et forsøk på å fornye tradisjonell barne-TV. Hvert program i serien er viet ett spesielt tema, og de forskjellige innslagene er bundet sammen av rebuser, gåter og musikk, og ikke av en introduksjon fra programleder slik vi er vant til, sier prosjektleder Bjørn Skjelstad.

\"Nå er det nå!\" byr også i vårsesongen på en miniserie hvor hver episode blir vist på slutten av hvert program. I tillegg har NRK stått for produksjonen av en skiskole. Litt spesielt å lære seg og gå på ski via fjernsynsskjermen!

NRK1 søndag kl 18.00

Nordisk TV-samarbeid
Programleder: Rebekka Karijord
Prosjektleder: Bjørn Skjelstad
Pressekontakt: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18, (sabine.hammari@nrk.no)

Bilde
Rebekka Karijord er ny programleder i \"Nå er det Nå!\". (Foto: NRK)