Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 18. april 2001 kl 20.55 Niern: Bryllaup med forviklingar

Niern: Bryllaup med forviklingar (t)


NRK2 onsdag 18. april kl 20.55
Niern: Bryllaup med forviklingar

Bankran og bryllup

Samantha er 90 minutter unna det store øyeblikket - sitt eget bryllup. Forberedelsene er i full gang, og hjemme hersker det totale kaos. Når tre bankranere søker tilflukt hos dem, når den babelske forvirring sitt absolutte høydepunkt.

Samanthas mor er en kontrollfreak som overvåker alt ned til minste detalj. Den eldste søsteren Christine har flippet ut for lenge siden og gir blaffen i det meste. Den yngste, Allison, er en uskyldig skapning som ikke skjønner noenting. Brudens far vandrer forvirret omkring, totalt ineffektiv. En innleid sminkedame, en f otograf og en filmmann gjør også sin ankomst for å være med på bryllupet.

På rømmen
Plutselig klatrer tre bevæpnede gangstere over hagemuren, Pete, Dave og Smokes. Sistnevnte er skadet av et skuddsår. De er på rømmen med 200.000 dollar i en plastikkpose, og pengene er gevinsten etter et bankran. Politiet er ikke langt unna, og idet filmmannen vandrer rundt i hagen på jakt etter gode motiver, blir han overrumplet av gangsterne som tvinger ham til å \"ansette\" dem som sine assistenter. Slik vil de lett få innpass i huset hvor de kan skjule seg .

Kaos
I kaoset som hersker blir \"filmassistentene\" uten videre akseptert. Ingen har mistanke til dem. Til gjengjeld blir gangsternes tilværelse enda mer komplisert enn før, ettersom de ikke kan unngå å bli påvirket av den spente stemningen. Sammenstøtene mellom mor og døtre blir bare mer og mer hyppige, og når et lik plutselig dukker opp i stuen, bare noen minutter før de skal dra til kirken, blir all anstendig oppførsel som er en middelklassefamilie verdig, skjøvet til side.

Moren vil at bryllupet skal gjennomføres koste hva det koste vil, faren bekymrer seg over alle pengene de har brukt, Samantha planlegger hevn over moren som blander seg inn i alt, gangsterne prøver å komme seg unna med pengene, og politiet tar innpå...

NRK2 onsdag kl 20.55
Tidligere sendt NRK1 10.6.00

Britisk romantisk komedie fra 1995
Originaltittel: Vol au vent
Regi: John McKenzie
I rollene: Dennes Waterman, Julie McKenzie, Lisa Coleman, Joanne Engelsman m.fl
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 (anna- marie.normann@nrk.no)

Bilder:
Samantha (i midten, Joanne Engelsman) skal gifte seg, og hele familien deltar i bryllupsforberedelsene.

Tre gangstere på rømmen truer filmmannen (Tim Mills) til å \"ansette\" dem som sine assistenter.