Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 15. januar 2002 kl 22.30 Safari - i kunst og omegn

Kulturpremière med Pål

Litteratur, bildekunst, musikk, teater, dans og design presenteres med variasjon og mangfold når ”Safari” legger ut på sin første reise. Blant reporterne er Pål Bang-Hansen, som hver tirsdag skal møte norske samtidskunstnere.

”Safari” er en slags arvtaker til tidligere ”Kunst nå” og det eneste kulturprogrammet i sitt slag på NRK1. Pål Bang-Hansen og resten av Safari-gjengen kan by på en variert meny i årets første sending.

Provokatør
Han er sort, homoseksuell og en provokatør. Briten Isaac Julians kunstfilmer skal nå vises i Norge, og mange publikummere på Henie Onstad Kunstsenter kan kanskje få seg et lite sjokk. Sadomasochisme er ikke akkurat hverdagskost på norske museer. Men filmene er både vakre og sensuelle, mener forstå-seg-på'ere. I kveld kan du gjøre deg opp din egen mening, bli med på en Safari gjennom Isaac Julians filmverden.

Smaken av det nye Kina
Forfatter Justin Hill har fått stor oppmerksomhet med sin debutroman fra dagens Kina. Som ung, engelsk, gryende forfatter ville han ut og oppleve verden. Han fikk seg lærerpost i Kina og ble der i 4 år. Tidspunktet var spesielt, det var begynnelsen av 1990-årene, og studentene og vennene han fikk var de samme som deltok i studentdemonstrasjonene på Den himmelske freds plass og i alle universitetsmiljøene over hele Kina. Hill har skrevet sin historie om hverdagsmennesket i det postkommunistiske Kina.

Chicago
Halvnakne damer, flott musikk og spennende historie med mord, korrupsjon og utroskap. Dette er hva Oslo Nye Teater tilbyr som første oppsetning i 2002. ”Safari” har vært tilstede på prøvene til Chicago.

Og - Frans Widerberg maler på både nye og gamle bilder…

Heng med på reisen!

Egenprodusert kulturmagasin
Prosjektleder: Pål Sommer-Erichson
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23049841, mob: 93046697