Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 11. mai 2010 kl 22.30 Safari

Høyest! Dyrest! Størst!


I kveldens Safari tar vi deg med til en av verdens mest kontrastfylte byer, Dubai.

Tiltross for finanskollaps er det superlativene man må ty til når man beskriver Dubai. Høyest, dyrest, størst. De importerer alt de ønsker seg fra hele verden, og med på lasset kommer verdier som krasjer med deres tradisjonelle, muslimske kultur.

Solfylt sensur
Safaris guide gjennom denne glitrende verden er Emiratenes første kvinnelige filmskaper, Nayla Al Khaja. Hennes talk show har akkurat blitt sensurert og stanset fordi hun var litt for åpen om tabubelagte temaer.

Snøhetta i Dubai
Emiratene har viftet med pengesedlene og betalt verdens største arkitekter til å tegne signaturbygg. Norske Snøhetta er blant de utvalgte. De forteller historien om deres første møte med Emiratenes smak sans.

Tildekket i Gucci
Og fortsatt går emiratiske kvinner kledd i den sorte, lange kappen Abbaya. I Dubai finnes selvfølgelig varianter designet av Dior og Gucci. Vi har møtt den unge og populære designeren Homa Q som viser oss at tradisjon kan kombineres med High Fashion.

Arabisk "Disney"
Freej er en animasjonsserie som har tatt Emiratene med storm. Skaperen av serien, Mohammed Saeed Harib, er blitt folkehelt fordi han klarer å kombinere gammel arabisk fortellertradisjon med Walt Disney-inspirert fortellerstil. Nå skal serien lanseres internasjonalt og bli en del av verdens største fornøyelsespark.


Egenprodusert kunst- og kulturmagasin fra NRK (2010)
Programleder: Jeannette Platou
Prosjektleder: Ingerid Nordstrand
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl 924 03 873 / 23 04 45 76
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900
Publikumssevice