Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 17. november 2004 kl 19.30 Forbrukerinspektørene

Reklame i det offentlige rom

Forbrukerinspektør Marit Evertsen Grimstad vil vite hva som skjer når kommunale tjenester finansieres av reklamepenger. (Foto: Bjørgli og Bergersen)
Forbrukerinspektør Marit Evertsen Grimstad vil vite hva som skjer når kommunale tjenester finansieres av reklamepenger. (Foto: Bjørgli og Bergersen)
Du ser det på busskur, toaletter og sykkelstativer: Reklame. Flere norske kommuner kan nå tilby innbyggerne sine tjenester som ikke er betalt med skattepenger, men med inntekter fra reklame. Forbrukerinspektør Marit Evertsen Grimstad har sett nærmere på utviklingen.

I tillegg skal kveldens utgave av Forbrukerinspektørene handle om SMS-tjenester som løper løpsk, og serien om privatøkonomi fortsetter.

I flere norske byer
To store internasjonale firmaer inntar norske byer med store reklameskilt på kommunalt område, og som betaling setter de opp for eksempel et leskur eller et offentlig toalett. I Oslo er den nye kanalen for reklame allerede godt synlig i bybildet, og nå står Bergen og flere andre byer for tur.

Om Forbrukerinspektørene
I høst er det Anders Magnus, Kari Asheim, Elisabet Grøndahl og Marit Evertsen Grimstad som gjør seerne til smartere forbrukere. Det blir nyheter, tips og råd som dekker de fleste områder.

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Programledere: Anders Magnus, Kari Asheim, Elisabet Grøndahl og Marit Evertsen Grimstad
Prosjektleder: Eivind Bulie
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252

Vises også i Nett-TV.


LENKER
  • Les mer