Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 1. desember 2008 kl 23.15 Dalziel og Pascoe

Dalziel våker over Pasco

Dalziel og Pascoe: Førstebetjent Pascoe (Colin Buchanan, t.v.) faller i koma og sjefsetterforsker Dalziel (Warren Clarke) må våke over ham.(Foto: Mike Lawn, BBC)
Dalziel og Pascoe: Førstebetjent Pascoe (Colin Buchanan, t.v.) faller i koma og sjefsetterforsker Dalziel (Warren Clarke) må våke over ham.(Foto: Mike Lawn, BBC)
Førstebetjent Pascoe utsettes for en ulykke og faller i koma. Sjefsetterforsker Dalziel viker ikke fra hans side.

Et sted ute i det landlige Yorkshire er Peter Pasco alvorlig skadet i en bilulykke. I all hast blir han kjørt til sykehuset i Wetherton, der han faller i koma. Sjefen Andrew Dalziel kommer raskt til og blir sittende og våke over sin kollega. Mens han sitter slik, går det opp for Dalziel hvor mye hans partner betyr for ham.

Et fælt funn
Et annet annet sted i Yorkshire gjør et fisker en grusomt funn. Da han skal ta inn garnet, finner han en avrevet fot fra et menneske. Politiet sporer snart ulike kroppsdeler gjemt på en ulovlig søppelfylling ved en innsjø. Dalziel konkluderer at det dreier seg om et mulig mord.

Sykt hus
Under sin gang rundt på sykehuset registerer Dalziel at det gnisser i forholdet mellom dr. McKenzie Mansfield, sykehusets ledende lege, og nevrologen Alisdair Collinson. Dalziel registrerer også en politisk dragkamp som foregår mellom Barry Jemmerson, byens mest framgangsrike forretningsmann, og sykehuset. Og han finner ut at sykehusets økonomiske eksistens i det store og hele beror på Jemmerson.

I ukens episode opplever Dalziel at Pascoes tilstand bare blir verre og verre der han ligger på Wethertons hospital. Dalziel overveier seriøst om han skal våge å følge sin plikt som politimann – å kaste seg inn i en tilsynelatende både intrikat og grusom sak.

Om serien
Sjefsetterforsker Andrew Dalziel og førstebetjent Peter Pascoe jobber på en politistasjon i Yorkshire. De to politimennene er svært forskjellige, og mange vil nok se dem som et pussig par. Men forbrytere har grunn til å være engstelige hvis de to blir satt på saken.

Dalziel har årelang erfaring, er direkte og likefram og kjenner alle mulige snarveier og triks som kan lette etterforskningen. Han lever usunt og har et spesielt nært forhold til alkohol. Pascoe er universitetsutdannet, liker å gjøre ting etter boka og har store ambisjoner.
Tv-serien er basert på den engelske kriminalforfatteren Reginald Hill sine bøker.

Serien er sendt tidligere.

Britisk kriminaldrama (2005)
Originaltittel: Dalziel & Pascoe, Series 9
Kveldens episode: Heads You Lose
Produsert av: BBC Worldwide
I de viktigste rollene: Warren Clarke (Andrew Dalziel) og Colin Buchanan (Peter Pascoe)
Kontaktperson: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer