Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 15. september 2013 kl 20.05 Afrika

Savannen


En firfisle stjeler en lus fra løvens hode, elefantene slåss i tre dager for å kunne parre seg. Bli med til Savannen i Øst- Afrika.

Øst-Afrika er et land i konstant endring. For å overleve her, må dyra være i stand til å takle uforutsigbare hendelser, fra grønn skog til snødekte fjelltopper, fra sumpområder til endeløse savanner. Dette unike og varierte landområdet er også fullt av liv, og rommer flere store pattedyr enn noe annet sted ellers i verden.

I tillegg til flokkene som alltid er på vandring, finnes også mengder av andre innbyggere – øgler som spiser fluer fra løvenes hoder, enorme dinosaurliknende fugler som jakter fisk i store myrområder, og elefanter som slåss tre dager av gangen om muligheten til å reprodusere seg.

Øst Afrika kan være et ekstremt sted, og naturen viser ikke nåde. Levende vesner er i konstant fare. De blir alltid nødt til å ta risikoer, om nødvendig med livet som innsats.

Om serien
Ingen andre steder i verden kan vi oppleve så mange ulike ville dyr i ørkenene, på savannene og i de dype regnskogene som i Afrika. David Attenborough tar oss med på en ekstraordinær reise gjennom det spennende og mangfoldige afrikanske kontinentet.

Naturserie i 5 deler
En samproduksjon av BBC/Discovery Channel/CCTV9/France Televisions (2012)
Presseansvarlig:

, tlf: 41506747
TV- seere kan ta kontakt med Sarah Jordanson Fauske