Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 10. august 2000 kl 19.30 Billetten

Billetten (ttv)


NRK1 torsdag 10. august kl 19.30
Billetten (7:8)

Kultur på \"Café Rampa\"

Skuespiller Marit Andreassen og artist Frode Alnæs har mange strenger å spille på når de planlegger å trollbinde vinnerlaget fra forrige uke. Musikeren Alnæs er bosatt i Kristiansund hvor han blant annet driver kafé, og er sterkt engasjert i byens kulturliv. Marit Andreassen er ansatt ved Oslo Nye Teater, men kommer opprinnelig fra Lofoten. De fleste kjenner henne kanskje best fra NRKs populære underholdningsserie \"Nr. 13\". I kveld sender programleder og \"stasjonsmester\" Viggo Valle Alnæs og Andreassen ut i en felles opptreden på \"Café Rampa\" for å kjempe om en finaleplass.

Om serien
Med \"Café Rampa\" på Hommelvik stasjon som utgangspunkt, inviterer programleder og eneveldig dommer Viggo Valle til en ny omgang med den populære spørreleken \"Billetten\". Åtte torsdager i sommer drar deltakerne ut på spennende fantasireiser i inn- og utland, der målet er mestermøtet 17. august.

\"Billetten\" ble lansert i fjor som en sommerlig underholdningsserie. Det er en slags fjernsynsversjon av radioens suksessprogram \"Påskelabyrinten\", der Viggo Valle er programleder. Nytt av året er at man legger opp til den såkalte utslagsmetoden. Det vil si at det laget som går av med seieren i første program, møter utfordrerlaget i neste program. Til slutt blir det mestermøte mellom vinnerlaget i program sju og vinnerne fra i fjor, Gunda Rylandsholm og Svein Olav Ludvigsen.

Ved hjelp av bilder, filmklipp, gjenstander og andre nyttige opplysninger skal deltakerne finne fram til interessante reisemål spredt over hele verden. Ved siden av reisepenger som belønning for gode svar får alle lagene premie i form av en togreise med NSB. Men den lengste turen og hovedpremien, den er det bare vinnerlaget som får billetter til...

\"Billetten\" har egen hjemmeside på internett:
http://www.nrk.no/underholdning/nyheter/index-billetten.html

NRK1 torsdag kl 19.30

Bilde
Blir det Frode Alnæs og Marit Andreassen som går videre til finalen? De er sterke utfordrere i kveldens nest siste program av spørreleken \"Billetten\" (Foto: Scanpix/Gorm Kallestad)

Egenprodusert spørrelek fra NRK Sør-Trøndelag
Programleder og dommer Viggo Valle
Pressekontakt Siri Grønning Meyer, tlf: 23 04 81 23