Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 5. august 2001 kl 20.55 Niern: A Nightmare on Elm Street 2 - Freddys hevn

Monsteret i Elm Street


Det er gått fem år siden Nancy Thompson utkjempet sin siste kamp med monsteret Freddy Krueger i det uhyggelige huset i Elm Street.

Familien Walsh med sønnen Jesse (Mark Patton), 17 år, hans far (Clu Gulager), mor (Hope Lange) og søsteren Angela (Christie Clark) har akkurat flyttet inn. Og det går ikke lang tid før Jesse begynner å få mareritt om natten. Foreldrene antar at de skremmende drømmene kommer av at sønnen ennå ikke har funnet seg helt til rette på det nye stedet. Men Jesse vet bedre. Det hviler en forbannelse over huset.

Signalene er utydelige, men skremmende. Huset blir plutselig uutholdelig varmt på en av det kaldeste nettene i året. Gjenstander begynner å leve sitt eget liv og kan plutselig begynne å brenne. Familiens papegøye får et angstanfall og forvandles til et romersk lys!

Jesse vender seg til kjæresten Lisa (Kim Myers), for å
prøve å finne ut hva som egentlig skjer. Ved å sammenholde rykter og gamle avisutklipp om husets morderiske fortid, oppdager Jesse og Lisa de nifse detaljene om den lokale barnemorderen, Freddy Krueger (Robert Englund). Han ble drept - brent til døde - av byens innbyggere for mange år siden.

Freddys hevn
I mellomtiden er Jesses drømmer blitt skremmende realistiske. Freddy Krueger viser seg om natten og kommer med trusler om hvilke "planer" han har for Jesse. Lisa tror bare det er snakk om intense spiritistiske opplevelser. Men noe sier Jesse at situasjonen er langt mer avskyelig. Gradvis får Freddy mer og mer makt over ham, og Jesses egne mørke impulser får etter hvert overtaket.

Marerittet som blir virkelighet
Jesse blir vitne til at hans gymlærer, Schneider (Marshall Bell), blir brutalt myrdet. Neste dag får han høre at mordet faktisk har skjedd. Jesse er overbevist om at det ikke var Freddy Krueger, men han selv, som var morderen. Redselslagen begynner Jesse å lure på om han er i ferd med å gå fra forstanden.

Kultstatus
Freddys status som filmverdenens skrekk med sterke freudianske undertoner har gitt ham og "Elm Steet"-filmene verdensry. Tenåringer i det tidligere Jugoslavia forteller Freddy-vitser, unge i India ser i ham selve manifestasjonen på den onde ånd, og ungdommer i USA og Europa kler seg ut som Freddy på nattlige evenementer. En heavy metal rockegruppe har en sang de kaller "Balladen om Freddy Krueger".

Skuespilleren Englund som gestalter Freddy Krueger, blir omringet av fans som vil ha hans autograf på hender, armer, knivhåndtak og alle andre steder. Og filmene er blitt store kassasuksesser.

Amerikansk grøsser fra 1985
Original tittell: A Nightmare on Elm StreetII: Freddy's
Revenge
Regi: Jack Sholder
I rollene: Mark Patton,l Kim Myers Roberty Rusler, Clu Gulager, Hope Lange m.fl.
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

1. Freddy Krueger (Robert Englund) med sin karakteristiske filthatt, vansirete ansikt og fryktinngytende glis.
2. Jesse Walsh (Mark Patton) og kjæresten Lisa (Kim Myers).
3. Jesse Walsh (Mark Patton) plages av nattlige mareritt.