Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 20. desember 2004 kl 23.10 Inspektør Morse: Cricket og bedrag

Myrdet cricket-spiller

Inspektør Morse etterforsker dødsfallet til en gammel bekjent, som også var cricket-spiller. Det ser til å begynne med ut som et selvmord, men Morse har sine mistanker om at det kan dreie seg om mord.

Morse og hans trofaste medhjelper betjent Lewis bestemmer seg for å gå inn i cricket-miljøet, for å finne ut mer om den avdøde. Lewis blir tatt opp på laget og skal jobbe "undercover". Men før han rekker å finne ut noe som helst, faller en av spillerne død om.

Om serien
Inspektør Morse (John Thaw) er en håpløs romantiker med sterk lidenskap for ekte øl, vanskelige kryssord og klassisk musikk. Han er svak for kvinner og ikke særlig tøff når det gjelder lik. Likevel har han sterk intuisjon når det gjelder mennesker, noe som gjør ham til en fremragende drapsetterforsker.

Inspektør Morses partner, betjent Lewis (Kevin Whatley), er praktisk og jordnær. Han har et øye for detaljer, og har hjulpet Morse ut av vanskelige situasjoner mer enn noen få ganger. De to utfyller hverandre.

Historiene om inspektør Morse er blitt en av verdens mest populære detektivserier. Serien er vist i over 200 land og har tiltrukket seg et publikum på over 750 millioner seere. Kritikerne slutter ikke å rose etterforskeren opp i skyene.

Basert på bøker
Karakterene er skapt av forfatter Colin Dexter, som har gitt ut mange bøker om inspektør Morse. Manusforfattere for fjernsynsserien er blant andre Anthony Minghella – som også har laget filmene "Den engelske pasienten" og "Den talentfulle Mr. Ripley". Flere kjente regissører har også jobbet med serien, som Danny Boyle ("Trainspotting").

Programmet er sendt tidligere.

Britisk kriminalserie
Originaltittel: Inspector Morse: Deceived by Flight
Regi: Peter Hammond
I rollene: John Thaw og Kevin Whatley
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf: 23047236