Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 26. januar 2012 kl 23.20 Film: 2046

Kjærlighet og science fiction

Dampende sex-scener i kinesisk drama. (Foto: Mei Ah, Hongkong)
Dampende sex-scener i kinesisk drama. (Foto: Mei Ah, Hongkong)
Kveldens film er tredje delen av en trilogi som begynte med "Days of Being Wild" med oppfølgeren "In the Mood for Love". Regissør Wong Kar-wai har vevet en komplisert historie om mennesker som bearbeider tapte relasjoner og tunge minner, og som samtidig er bundet til fortiden.

Hva ligger i tittelen? Er det et årstall? Spekulasjonene var mange, men ingen ting lekket ut før filmen endelig ble lansert i 2004. Mange trodde det var en science fiction-film fra året 2046, men det tok også så lang tid å lage filmen ferdig at noen for spøk sa at tittelen refererte seg til året filmen skulle lanseres.

For Hongkong har også dette årstallet en spesiell betydning: Det er ett år til denne tidligere britiske kolonien mister sitt selvstyre og innlemmes i Kina.

Heftige forhold
Hovedpersonen Chow Mo-Wan er journalist og forfatter, han har elsket og tapt. Hans høyeste ønske er å gjenoppta forholdet til Su Li-Zhen som han skrev en føljetong sammen med i rom nummer 2046 på Hotel Oriental i Hongkong.

Filmen har fire fragmenter. Tre av dem handler om Chows relasjoner til ulike kvinner etter at hans forhold til Su Li-Zhen tok slutt. Den fjerde er en science fiction-historie fra Chows mystiske verden i året 2046 og handler om en japansk passasjer som forelsker seg i en androide.

Typisk for filmer fra regissør Wong Kar-Wais hånd er at historiene ikke kronologiske. Like typisk er det at flere scener i filmen har karakterer som snakker sammen på ulike språk; det ligger i kortene at alle forstår hverandre.

Sendt tidligere.

Kinesisk drama fra 2004
Produsent: Wong Kar-Wai
Med Tony Leung Chiu-Wai, Gong Li, Faye Wong, Takuya Kimura og Zhang Ziyi
Kontaktperson Programinformasjon: Brit Henschien, tlf 986 35 556
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no