Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 8. januar 2005 kl 19.55 Idrettsaksjonen for flomofrene

Idretts-Norges aksjon for flomofre

Claus Wiese, Nadia Hasnaoui og Dan Børge Akerø er NRKs programledere for
Claus Wiese, Nadia Hasnaoui og Dan Børge Akerø er NRKs programledere for "Idrettsaksjonen for flomofre". (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
På grunn av flomkatastrofen i Asia er Idrettsgallaen endret fra å være en ren festaften til å bli en verdig avslutning av Idretts-Norges "Idrettsaksjonen for flomofre". Dette er et samarbeid mellom Norges Idrettsforbund, de humanitære organisasjonene, Norsk Tipping og NRK. Hoveddelen av lørdagskvelden benyttes til aksjonen. Kongeparet vil være til stede på Hamar for å overvære showet.

Gjennom hele denne uken vil NRK rette oppmerksomheten mot "Idrettsaksjonen for flomofre", og mellom klokken 19.55 og 23.00 er lørdagskvelden viet avslutningen av innsamlingsaksjonen. Nadia Hasnaoui og Claus Wiese er vertskap fra Marienlyst, mens Dan Børge Akerø leder Idrettsgallaen fra Hamar OL-amfi. Kvelden innledes fra Marienlyst, fra klokken 20.15 til ca. klokken 22.05 er det Idrettsgalla fra Hamar, mens den siste delen frem til aksjonen avrundes klokken 23.00 sendes fra Marienlyst.

Hjelmeland og Egeland
Hasnaoui og Wiese får besøk av skuespiller Bjarte Hjelmeland, som selv befant seg i Thailand da flodbølgen rammet. Han kom seg i sikkerhet sammen med sitt reisefølge, men opplevelsen har gjort et voldsomt inntrykk. I studio deler han sine erfaringer og tanker.

I tillegg kommer Nissa Nyberget og Elisabeth Lindland, Sigvart Dagsland, generalsekretær i Flyktningerådet Raymond Johansen, prest Per Arne Dahl, formann i Lyn Morgan Andersen, politimannen Odd Asbjørn Johansen og pårørende Arild Nilsen. Forfatteren Lars Saabye Christensen leser et nyskrevet dikt i anledning katastrofen.

Vi følger også Anne Grosvold til New York for å treffe FNs nødhjelpskoordinator Jan Egeland. Nordmannen leder en av tidenes mest omfattende hjelpeaksjoner. I tillegg blir det andre gjester og innslag.

Spesiell galla
Det er fjerde gangen Idrettsgallaen sendes, men årets utgave blir meget spesiell i forhold til tidligere. Norske idrettsutøvere ønsker å vise sin støtte til ofrene etter naturkatastrofen som drepte tusenvis og gjorde millioner hjemløse. I løpet av programmet oppfordres seerne til å ringe inn til givertelefonen 820 43 026, eller å støtte aksjonen ved å donere penger til kontonr 12. I tillegg gir NRK samtlige billettinntekter til formålet.

Topp underholdning
Samtidig som publikum støtter en god sak, får de også topp underholdning på veien. Bertine Zetlitz, Kurt og supergruppen Il Divo står i spissen for artistene, som også inkluderer spektakulær dans med blant andre landslaget i cheerleading og et humoristisk blikk på fotballen med komikerne i Raske menn. Men dette er først og fremst idrettens kveld, og det skal deles ut priser for idrettsprestasjoner i året som gikk.

16 priser
Det deles ut priser i 16 klasser. Utøvere er nominert i kategoriene "utholdenhet", "styrke, hurtighet og spenst", "konsentrasjon", "lagkonkurranse", "lagidrett", "årets gjennombrudd", "årets funksjonshemmede utøver", "årets trener", "åpen klasse", "årets navn" og "årets Kniksen". I tillegg blir det velfortjent ros til vinneren av "utøvernes pris", "Heders-Kniksen", "årets forbilde", "Hedersprisen" og "Gullklubben". Idrettsprofiler står for de gjeve overrekkelsene.

Idrettsprofiler
Blant prisutdelere og nominerte som kommer til Hamar OL-amfi, finner vi OL-mestrene Andreas Thorkildsen, Gunn Rita Dahle, Eirik Verås Larsen og Olav Tufte. Marit Breivik, Elisabeth Hilmo, Liv Kristin Riegelhut og Kari Mette Johansen representerer våre nybakte europamestre i håndball. Dessuten kommer Bjørn Rune Gjelsten, Magne Hoseth, Martin Andresen, Børge Ousland, Liv Arnesen, Espen Bredesen, Anette Sagen, Bente Skari, Knud Knudsen, Henning Berg og "de fire S'ene" – samt en rekke andre idrettsprofiler.

Direktesending fra Marienlyst og Hamar OL-amfi
Programledere: Nadia Hasnaoui, Claus Wiese og Dan Børge Akerø
Prosjektleder: Hasse Lindmo
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,LENKER
  • Les mer