Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 10. september 2002 kl 20.30 Vagn i Japan

Samuraier og kirsebær

Vang Olsen i Japan. (Foto: DR)
Vang Olsen i Japan. (Foto: DR)
En av Japans årlige begivenheter er vårfesten hanami som blir en stor opplevelse for Vagn Olsen. Samuraier, kirsebærblomstring, bryllup og piknik i det fri er noen av ingrediensene.

Vi skal til byen Tsuyama der hanami varer i to uker. Festen er innrammet av 5000 kirsebærtrær som står i blomst foran byens gamle borg. Byens borgermester klipper over snoren, og festen starter med samurai-opptog og bryllup på borgen. Under kirsebærtrærne i parkene er det tett av folk som har med seg tepper og matkurver.

I Tsuyama får Vagn innsikt i to uoffisielle sider av Japan. Den ene er spillehallene som sies å være en besettelse for japanere, den andre er de såkalte ”love-hotels”.

Nordmenn på bibel-camp
Under sin rundreise i Japan støter Vagn omsider på nordmenn. Blant dem er Astrid Eikli som lager mat og holder orden på den norske bibelcampen Hiruzen. Dansker møter han også, da skiltet til restaurant Copenhagen lyser mot ham. Innehaver Bjarne Hansen tar vel imot.

Om serien
Vi har tidligere fulgt Vagn Olsen på kanalferie i Europa, på arabiske eventyr og til New Zealand. Nå tar den reisende dansken spranget til Japan, der en togreise på 3000 kilometer venter. Han møter innbyggerne på hjemmebane i deres supermoderne og samtidig dypt tradisjonelle verden. Vi besøker småbyen Noboribetsu lengst nord på øya Hokkaido, så vel som metropolen Tokyo. Giganten Toyota viser seg å være en majestetisk bedrift, men den lille private suppefabrikken får også besøk. Vi lærer å innta sukiyaki korrekt, med underkroppen skjøvet inn under et lavt japansk bord. Kirsebærblomstringen i Tsuyama oppleves og til sist besøkes øya Tanegashima på Japans sørkyst.

Dansk reiseserie i seks deler
Ved Vagn Olsen
Kontaktperson i Programinnkjøp: Gunilla Gaarder, 23 04 93 64
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57