Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 21. juli 2005 kl 22.10 Kalde spor

Avvik tar ikke ferie

Grace (Sue Johnston) i
Grace (Sue Johnston) i "Kalde spor". (Foto: Justin Canning, BBC)
Seksuell perversitet og et fire år gammelt drap der "merking" av offeret er blant ingrediensene, inngår i saken som Peter Boyd og teamet hans må løse i ukens episode av "Kalde spor".

Og nå haster det med å oppklare saken. For mens Boyd & Co. arbeider med seksualdrapet fra fire år siden, gjør den homoseksuelle sadisten seg til seriemorder. Han begår et nytt drap av lignende karakter.

Hvordan kan Peter Boyd og hans gruppe være sikker? Jo, DNA-spor lenker samme gjerningsmann til begge drapene.

Samme signatur er dessuten risset inn med kniv i offerets rygg. En lakonisk beskjed til offerets etterlatte – "Sorry".

I tomme luften
Og det er de etterlatte teamet først vender seg til for å komme videre i de to drapssakene. Det første offeret, en overlærer, etterlater seg en enke. Men hun har lite å fortelle om sin manns gamle omgangskrets.

Det andre offeret, en kjent kriminell, har en bror. Etterforskningsgruppen hugger tilsynelatende i sten igjen, for broren er skråsikker på at den drepte aldri viste noen tegn på homoseksuelle tilbøyeligheter.

En mulig profil
Da er det Grace, Peter Boyds ekspert på psykologisk analyse, og Greta som er spesialist på forbryterprofiler, slår seg sammen for å peile inn en mulig mistenkt i saken.

Omtrent samtidig skjer nok et seksualsadistisk drap på samme sted der det første offeret ble funnet for fire år siden. Og utøveren etterlater samme lakoniske signatur – "Sorry".

Fortsettelse følger etter Kveldsnytt, kl. 23.15.

Mer om serien
Den kritikerroste BBC-serien "Kalde spor" (Waking the Dead) er blant Storbritannias mest populære serier.

NRK sendte de tre første sesongene av serien i fjor, og i sommer er førstebetjent Peter Boyd (Trevor Eve) og hans team tilbake i seks nye dobbeltepisoder for å gjenoppta flere uløste kriminalsaker der det dukker opp nye opplysninger.

Utviklingen innen kriminalteknikk og psykologisk analyse har revolusjonert etterforskningen, slik at etterforskerne kan gjøre gjennombrudd i saker som har ligget uløst i tiår.

Foruten Boyd består spesialenheten av psykologieksperten Grace Foley, teknikeren Frankie Wharton samt etterforskerne Mel Silver og Spencer Jordan.

Britisk kriminalserie (2004)
Originaltittel: Waking the Dead (serie 4)
Produksjon: BBC
I hovedrollene: Trevor Eve, Sue Johnston, Holly Aird, Claire Goose og Wil Johnson
Hjemmeside: http://www.bbc.co.uk/drama/crime/waking/
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • http://www.bbc.co.uk/drama/crime/waking/